Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Australsk forfatter får Bookerprisen

Den australske forfatteren Richard Flanagan får den prestisjetunge Man Bookerprisen for en roman om byggingen av dødsjernbanen mellom Thailand og Burma under annen verdenskrig.

VANT PRESTISJEPRIS: Australske Richard Flanagan vant den prestisjetunge Man Booker-prisen i London. Foto: AP Photo/Alastair Grant
VANT PRESTISJEPRIS: Australske Richard Flanagan vant den prestisjetunge Man Booker-prisen i London. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«The Narrow Road to the Deep North», som er Flanagans sjette roman, handler om hvordan allierte krigsfanger ble tvunget av Japan til å bygge jernbanen, prosjektet som også var tema for den berømte filmen «Broen over Kwai».

Boka til Flanagan slo ut de andre fem bøkene på juryens siste liste, og juryleder Anthony Grayling sa at den traff ham så hardt i magen at han ikke leste noen annen av de nominerte bøkene på flere dager.

Man Bookerprisen er den engelskspråklige verdens viktigste litteraturpris. For første gang har også forfattere fra USA kunnet delta, men Grayling sa at frykten for at de ville dominere konkurransen nå har vist seg ugrunnet.

Flanagan regnes for en av Australias viktigste forfattere. Han har også arbeidet med film og skrev blant annet manus sammen med Baz Luhrmann for filmen «Australia» fra 2008. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling