MELDTE SEG INN: Den australske modellen og skuespilleren Sunny Burns ble hengt ut som Bangkok-bomberen på sosiale medier. Det fikk ham til å melde seg selv for politiet for å sjekke seg ut av saken. Politiet leter fortsatt etter gjerningspersonen. Foto: Private English Tutoring by Sunny/Facebook
MELDTE SEG INN: Den australske modellen og skuespilleren Sunny Burns ble hengt ut som Bangkok-bomberen på sosiale medier. Det fikk ham til å melde seg selv for politiet for å sjekke seg ut av saken. Politiet leter fortsatt etter gjerningspersonen. Foto: Private English Tutoring by Sunny/FacebookVis mer

Australsk modell hengt ut som Bangkok-bomberen i sosiale medier: - Jeg tilgir alle

22 drept i bombeangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22 personer ble drept og over hundre skadd da ei bombe gikk av i Bangkok sentrum mandag ettermiddag.

Politiet i Thailand leter fortsatt etter en mistenkt gjerningsperson, som er fanget opp på overvåkningsvideo like før bomba gikk av.

Politiet er sikre på at det er en mann i gul skjorte og ryggsekk som står bak bombingen, men de vet fortsatt ikke vet hvor mannen kommer fra. Frigivelsen av overvåkningsvideoene førte imidlertid til at en australsk mann ble pekt ut som gjerningsmannen på sosiale medier.

- Jeg er ingen terrorist Det begynte nemlig å versere rykter på internett om at gjerningsmannen liknet på den australske modellen, skuespilleren og motebloggeren Sunny Burns, skriver Straits Times.

Teorien skal ha begynt å spre seg på nett da Burns la ut et en selfie der han forsikret familie og venner om at han var trygg etter bomba. Deretter skal en thailandsk journalist ha lagt ut de to bildene hvor han skrev at Burns liknet på mannen fra overvåkningsvideoen.

Burns bor i Bangkok og jobber som privat engelsklærer. I timene og dagene etter angrepet har han kommet med hyppige oppdateringer til sine over til sammen 150 000 følgere på Instagram og Facebook.

Han skal selv ha meldt seg for politiet for å oppklare situasjonen, og la i går ut et bilde av seg selv fra en politistasjon i Bangkok.

- Snakker med politiet. Jeg tilgir alle som spredte de forferdelige ryktene om meg. Jeg elsker dette landet og la oss kjempe sammen om å finne bomberen. Jeg er ingen terrorist, men en ting tong (morsom, sprø, journ.anm.) skuespiller, skriver Burns til bildet av seg selv på politistasjon.

- Ville aldri gått i de klærne På sine videre oppdateringer på sosiale medier skrev han at politiet passet på han, og at de siden skulle kjøre hjem til ham for å sjekke ut leiligheten hans. Han fikk ifølge ham selv beholde telefonen sin, og kom etter hvert ut med det han mente måtte være den beste oppklaringen i saken.

- Jeg er ingen terrorist, og bildene av terroristen ser ikke ut som meg overhodet. Jeg ville aldri gått i de klærne - jeg er en moteblogger, skriver han.

I går ettermiddag la han ut et overvåkningsbilde som angivelig viser Burns utenfor et treningsstudio på tidspunktet for angrepet.

Leter etter gjerningsmann Thailandsk politi leter fortsatt etter bombemannen, og hovedteorien er at han er en del av et nettverk. En av politiets teorier er at mannen tilhører den kinesiske muslimske uigur-minoriteten. Men på en pressekonferanse onsdag sier politimester Somyot Pumpanmuang at de ikke vet hvem mannen er eller om han fortsatt er i landet, skriver NTB.

I dag annonserte politiet at de jakter en mistenkt gjerningsperson, og delte en fantomtegning av vedkommende.

Politimesteren er imidlertid sikker på at gjerningsmannen ikke opererte alene.

I et intervju med Dagbladet mandag uttalte Stein Tønnesson, forsker og Sørøst-Asia-ekspert ved fredforskningsinstituttet Prio, at «fryktelig mange» kan stå bak bombeaksjonen - med henvisning til at mange kan ha interesse av å spre frykt i landet.

Han uttrykte også tvil om vi noensinne vil få greie på hvem som egentlig står bak.

- Noen kan alltids tre fram og ta på seg ansvaret - men de vil ikke nødvendigvis snakke sant, sa fredsforskeren.

Here is the CV TV footage of where I was yesterday when I just got back from the muscle lab gym in Huai Kwang and...

Posted by Private English Tutoring by Sunny on Tuesday, August 18, 2015