Australsk modell hengt ut som Bangkok-bomberen i sosiale medier: - Jeg tilgir alle

22 drept i bombeangrep.

MELDTE SEG INN: Den australske modellen og skuespilleren Sunny Burns ble hengt ut som Bangkok-bomberen på sosiale medier. Det fikk ham til å melde seg selv for politiet for å sjekke seg ut av saken. Politiet leter fortsatt etter gjerningspersonen. Foto: Private English Tutoring by Sunny/Facebook
MELDTE SEG INN: Den australske modellen og skuespilleren Sunny Burns ble hengt ut som Bangkok-bomberen på sosiale medier. Det fikk ham til å melde seg selv for politiet for å sjekke seg ut av saken. Politiet leter fortsatt etter gjerningspersonen. Foto: Private English Tutoring by Sunny/Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 22 personer ble drept og over hundre skadd da ei bombe gikk av i Bangkok sentrum mandag ettermiddag.

Politiet i Thailand leter fortsatt etter en mistenkt gjerningsperson, som er fanget opp på overvåkningsvideo like før bomba gikk av.

Politiet er sikre på at det er en mann i gul skjorte og ryggsekk som står bak bombingen, men de vet fortsatt ikke vet hvor mannen kommer fra. Frigivelsen av overvåkningsvideoene førte imidlertid til at en australsk mann ble pekt ut som gjerningsmannen på sosiale medier.

- Jeg er ingen terrorist Det begynte nemlig å versere rykter på internett om at gjerningsmannen liknet på den australske modellen, skuespilleren og motebloggeren Sunny Burns, skriver Straits Times.

Teorien skal ha begynt å spre seg på nett da Burns la ut et en selfie der han forsikret familie og venner om at han var trygg etter bomba. Deretter skal en thailandsk journalist ha lagt ut de to bildene hvor han skrev at Burns liknet på mannen fra overvåkningsvideoen.

Burns bor i Bangkok og jobber som privat engelsklærer. I timene og dagene etter angrepet har han kommet med hyppige oppdateringer til sine over til sammen 150 000 følgere på Instagram og Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.