Australsk par kastet ut av huset på Facebook

Fikk «poke» av advokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I gamle dager måtte en stevning leveres personlig til den som skulle stevnes. Nå kan Facebook brukes til å kaste folk ut av hjemmene sine.

Australsk rett har nå fastslått at en «poke» på Facebook er gyldig som stevning, skriver Timesonline.

Fant han på 30 sekunder
Advokaten Mark McCormack i Canberra hadde gjort mer enn ti forsøk på å få tak i Carmel Corbo og Gordon Poyser. Paret hadde et lån på rundt 1,6 millioner kroner og ble stevnet av banken MKM Capital for mislighold.

- Etter mer enn ti besøk til deres hjemmeadresse og arbeidsplass så vi etter annen informasjon vi hadde. Email var en mulighet, men mange leser ikke mailen sin regelmessig.

McCormack er selv en ivrig bruker av Facebook og fikk ideen om å forsøke å finne paret der.

- Det tok oss ikke mer enn 30 sekunder å finne dem. Vi søkte på emailadressen til kvinnen og profilen hennes kom opp med mye informasjon som var identisk med det vi hadde i stevningen, sier han til The Times.

Profilen hadde også den tiltalte mannen som venn.

Forklarte Facebook
Dette var nok til å overbevise dommer David Harper om at Facebook var en tilstrekkelig metode for å kommunisere med de stevnede. Men dommeren trengte en forelesning om nettfenomet først.

- Han hadde ingen Facebook-konto så vi måtte forklare for ham hvordan dette fungerer, sier McCormack.

Paret har nå sju dager på seg til å svare på stevningen for banken tar huset deres. Advokaten har ikke funnet noen andre som har brukt Facebook på samme måte, men australsk rett har tidligere godkjent at folk kan stevnes via email og sms på mobilen.