Australsk politi forfalsket over en kvart million promilletester

Etterforskerne tror trafikkpolitiet blåste selv.

AVSLØRT: Australsk politi blåste mest sannsynlig selv i over en kvart million alkometere i løpet av en periode på litt over fem år. Illustrasjonsbilde: NTB/Scanpix
AVSLØRT: Australsk politi blåste mest sannsynlig selv i over en kvart million alkometere i løpet av en periode på litt over fem år. Illustrasjonsbilde: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge en intern etterforskning har Victoria Police i Melbourne, Australia, forfalsket over en kvart million promilletester.

Etterforskningen fant at 258.000 blåsetester for alkohol var blitt forfalsket i fem og et halvt år. Man tror motivet for forfalskningen av blåsetestene var å lure systemet, skriver The Sydney Morning Herald.

I tillegg tror politiets etterforskere at politibetjentene selv har blåst inn i analyseapparatene.

Noe rart med datamaterialet

- Det er forferdelig oppførsel når vi skal sørge for veisikkerheten, uttalte Russel Barrett ved politiet i Victoria i forbindelse med saken.

Ifølge Barrett startet etterforskningen etter at den australske kommisjonen for trafikkulykker oppdaget at det var noe rart med dataene i fjor.

Normalt skal det være litt tid mellom hver test hvis man tenker seg at politibetjentene snakker med bilistene før de går videre til neste bil.

Kan ha blåst selv

Ifølge datamaterialet så det ut som om blåsetestene kom rett etter hverandre, noe som indikerer at to ting kan ha skjedd: at politiet har satt fingeren over røret eller at de selv blåste inn i det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer