Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Australsk politi forfalsket over en kvart million promilletester

Etterforskerne tror trafikkpolitiet blåste selv.

AVSLØRT: Australsk politi blåste mest sannsynlig selv i over en kvart million alkometere i løpet av en periode på litt over fem år. Illustrasjonsbilde: NTB/Scanpix
AVSLØRT: Australsk politi blåste mest sannsynlig selv i over en kvart million alkometere i løpet av en periode på litt over fem år. Illustrasjonsbilde: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en intern etterforskning har Victoria Police i Melbourne, Australia, forfalsket over en kvart million promilletester.

Etterforskningen fant at 258.000 blåsetester for alkohol var blitt forfalsket i fem og et halvt år. Man tror motivet for forfalskningen av blåsetestene var å lure systemet, skriver The Sydney Morning Herald.

I tillegg tror politiets etterforskere at politibetjentene selv har blåst inn i analyseapparatene.

Noe rart med datamaterialet

- Det er forferdelig oppførsel når vi skal sørge for veisikkerheten, uttalte Russel Barrett ved politiet i Victoria i forbindelse med saken.

Ifølge Barrett startet etterforskningen etter at den australske kommisjonen for trafikkulykker oppdaget at det var noe rart med dataene i fjor.

Normalt skal det være litt tid mellom hver test hvis man tenker seg at politibetjentene snakker med bilistene før de går videre til neste bil.

Kan ha blåst selv

Ifølge datamaterialet så det ut som om blåsetestene kom rett etter hverandre, noe som indikerer at to ting kan ha skjedd: at politiet har satt fingeren over røret eller at de selv blåste inn i det.

- Vi lurer på hvorfor de gjorde dette. Det kan være flere grunner til det, men den mest sannsynlige årsaken må være at de ville vise at de var produktive. Det er uansett ikke akseptabelt, sa Barrett.

De forfalskede blåsetestene har ikke ført til bøter for befolkningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media