VANSKELIG ETTERFORSKNING: Etterforskningsleder Chris Sheehan i Det føderale politiet i Australia sier de har møtt på flere hindringer i etterforskningen av saken hvor ei 17 år gammel jente fra Guinea skal ha blitt holdt som sexslave i et hus i Sydney. På dette bildet redegjør redegjør Sheehan for et stort narkotikabeslag politiet gjorde i Sydney i januar 2016. Foto: AP/Rick Rycroft/NTB Scanpix
VANSKELIG ETTERFORSKNING: Etterforskningsleder Chris Sheehan i Det føderale politiet i Australia sier de har møtt på flere hindringer i etterforskningen av saken hvor ei 17 år gammel jente fra Guinea skal ha blitt holdt som sexslave i et hus i Sydney. På dette bildet redegjør redegjør Sheehan for et stort narkotikabeslag politiet gjorde i Sydney i januar 2016. Foto: AP/Rick Rycroft/NTB ScanpixVis mer

Jente (17) fra Guinea skal ha blitt holdt som sexslave i Sydney

Australsk politi jakter skyldige: - Hentet 17-åring i Vest-Afrika, og holdt henne som sexslave

Skal ha blitt misbrukt av en rekke menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tenåring fra Guinea i Vest-Afrika skal ha rømt fra et hus i Sydney i Australia hvor hun ble angivelig ble holdt som sexslave, skriver BBC.

Den 17 år gamle jenta skal, ifølge New South Wales-politiet, ha blitt hentet til den australske storbyen i begynnelsen av april av en mann som tilbød henne jobb som renholder.

Hun ble angivelig tatt med til et hus og seksuelt misbrukt av «en rekke menn» før hun rømte 27. april.

Menneskehandel- og sedelighetspoliti etterforsker saken.

Tenåringen har fortalt politiet at hun flyktet fra et ukjent sted før hun ble plukket opp av en kvinne som kjørte henne til et asylmottak.

Hun ble deretter brakt til sykehus for medisinsk behandling.

Jenta har fortalt politiet at hun møtte en mann i Guinea i januar og han tilbød henne jobb. Sammen reiste de til Australia via Paris i april.

Ifølge australske ABC, ble trolig et falskt pass benyttet for å få jenta inn i landet.

Politiet søker nå etter jentas påståtte overgripere, samt kvinnen som kom henne til unnsetning.

Det føderale politiet i Australia sier etterforskningen har vært preget av mange hindringer.

- Etterforskningen har vært svært vanskelig, sier etter forskningsleder Chris Sheehan som peker på både kulturelle og språklige utfordringer.