Australsk politi trenes i å skyte ekstremister

Endrer taktikk etter terroren i Paris.

- SKYT UTEN FORVARSEL: Australsk politi endrer taktikk på grunn av frykt for terrorangrep og skal nå trene sine betjenter i å skyte væpnede ekstremister uten forvarsel. FOTO: EPA / NTB Scanpix
- SKYT UTEN FORVARSEL: Australsk politi endrer taktikk på grunn av frykt for terrorangrep og skal nå trene sine betjenter i å skyte væpnede ekstremister uten forvarsel. FOTO: EPA / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australsk politi endrer taktikk på grunn av frykt for terrorangrep og skal nå trene sine betjenter i å skyte væpnede ekstremister.

Det siste året er seks planlagte terrorangrep i landet blitt avverget, men flere er ikke blitt avslørt før de fikk gjennomført angrepene. I forrige måned ble en politimann i Sydney skutt i hodet av en tenåring som angivelig ropte religiøse budskap.

Myndighetene er blitt stadig mer bekymret for angrep fra såkalte «ensomme ulver» som har latt seg inspirere av ekstremistgrupper som IS. Og tirsdag ble det kunngjort at en innstramming av landets antiterrorlover er på vei.

Skal skyte uten forvarsel Det innebærer blant annet at politiet i New South Wales, Australias mest folkerike delstat, går bort fra taktikken om å «stanse og forhandle med» mistenkte ekstremister. I stedet får politibetjentene opplæring i å skyte ekstremister uten forvarsel.

- Vi har nådd et vendepunkt. Situasjonen har endret seg, og fra Mumbai (terrorangrep i 2008) og framover har det vært flere angrep der du har en mobil, fiendtlig styrke som beveger seg rundt og dreper folk, sier visepolitimester Nick Kaldas i New South Wales til radiokanalen 2UE.

Flere angrep - Vi ville vært gale om vi fortsatte å si at vi ikke gjør noe annet enn å stanse og forhandle, legger han til.

I november 2008 ble 166 mennesker drept da væpnede islamister stormet luksushoteller, sentralstasjonen, et jødisk senter og andre mål i Mumbai. Siden den gang har militante islamistgrupper gjennomført en rekke angrep, senest grusomhetene som kostet 129 mennesker livet i Paris fredag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram