Cheng Lei

Australsk programleder fengslet i Kina

Den australske programlederen Cheng Lei (49), som jobber for den statlige kinesiske TV-kanalen CGTN, er blitt fengslet i Kina.

PROFILERT: Cheng Lei var en svært profilert programleder for økonominyheter i den statlige kinesiske TV-kanalen CGTN. Nå er hun pågrepet.Foto: AP Photo/Ng Han Guan
PROFILERT: Cheng Lei var en svært profilert programleder for økonominyheter i den statlige kinesiske TV-kanalen CGTN. Nå er hun pågrepet.Foto: AP Photo/Ng Han Guan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Pågripelsen av Cheng skjer mens spenningsnivået øker mellom Kina og Australia, skriver CNN.

Australia fikk et formelt varsel 14. august om at Cheng Lei var pågrepet, ifølge en uttalelse fra Australias utenriksminister Marise Payne.

Cheng er født i Kina, men er australsk statsborger.

Den australske utenrikstjenesten skal ha hatt en videosamtale med henne 27. august. Payne sier til radiokanalen 2GB at Cheng er arrestert uten noen siktelse, og kan bli sittende fengslet «i månedsvis».

- Ingen siktelse

- Prosessen i det kinesiske systemet krever ikke at det blir lagt fram en siktelse på det nåværende tidspunktet, men vi fortsetter å søke etter informasjon om hva og hvor lenge hun kan forbli fengslet uten en siktelse, sier Payne.

Chengs familie opplyser at de samarbeider med australske myndigheter om situasjonen.

- Vi gjør alt vi kan som en familie for å støtte Cheng Lei, sier familien i en uttalelse.

Cheng hadde en ankerrolle i økonomisendingene til CGTN, som er den internasjonale, engelskspråklige delen av Kinas statlige TV-selskap CCTV. De har nå fjernet alle referanser til henne på sine nettsider og i sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer