- Australske myndigheter betalte menneskesmuglere for å snu skip med flyktninger

Statsministeren nekter å kommentere.

BESKYLDES FOR BESTIKKELSER: Australske myndigheter skal angivelig ha betalt i underkant av 240 000 kroner til menneskesmuglere for at de skulle snu båten med flyktninger og frakte dem tilbake til Indonesia. Dette bildet er tatt nord for landet, i 2009. Foto: AP Photo / NTB scanpix
BESKYLDES FOR BESTIKKELSER: Australske myndigheter skal angivelig ha betalt i underkant av 240 000 kroner til menneskesmuglere for at de skulle snu båten med flyktninger og frakte dem tilbake til Indonesia. Dette bildet er tatt nord for landet, i 2009. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Asiatiske flyktninger hevder australske myndigheter betalte menneskesmuglere for å snu båten de var ombord og frakte dem tilbake til Indonesia.

Båten ble stoppet av australske myndigheter for tre uker siden.

Da flyktningene kom tilbake til Indonesia, fortalte de ansatte ved et FN-kontor hva som hadde skjedd.

- De fortalte at de ble tatt med ombord i et australsk kystvaktfartøy, hvor de ble holdt i fire dager. Deretter ble de plassert i to blå båter, og mannskapet ble betalt for å ta dem med tilbake til Indonesia igjen, sier en talsmann for FN, Baloch Babar, til New York Times.

Nekter å svare Det var 65 flyktninger ombord i båten, 54 fra Sri Lanka, 10 fra Bangladesh og en fra Myanmar.

Australias statsminister Tony Abbott vil ikke avkrefte deres historie, og hans kryptiske kommentarer kan tyde på at den er sann.

- Vi vil gjøre det som er nødvendig for å beskytte landet vårt mot menneskemsugling, og fra effektene av denne onde og ødeleggende handelen, som koster liv, sier statsministeren i et radiointervju, skriver Sydney Morning Herald.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.