Australske surrogatiforeldre vil likevel ha Gammy

Det australske paret som er involvert i en surrogatiskandale i Thailand, hevder de kun tok med den friske tvillingen hjem fordi surrogatmora tvang dem til det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

David og Wendy Farnell, de biologiske foreldrene til et tvillingpar som ble født av en thailandsk surrogatmor, er beskyldt for å kun ha tatt med seg den ene tvillingen hjem. De skal ha forlatt den andre i Thailand fordi barnet hadde Downs syndrom og trengte en hjerteoperasjon. Søndag snakket paret første gang offentlig om saken.

Til den australske TV-stasjonen Nine Network ga paret en helt annen versjon av historien, og hevdet det var den 21 år gamle surrogatmoren i Thailand som nektet dem å ta med lille Gammy.

- Hun sa at hun skulle gå til politiet dersom vi tok med vår lille gutt, og at hun da ville beholde begge babyene selv, uttalte David Farnell (56) til TV-stasjonen.

Dømt for overgrep mot barn Saken har skapt sterke reaksjoner verden rundt, og har satt søkelyset på mangelen på reguleringer av den internasjonale surrogatibransjen. Både i Australia og i Thailand har det kommet krav om strengere reguleringer i kjølvannet av saken.

Saken fikk en ny omdreining forrige uke da det ble kjent at David Farnell tidligere er dømt og har sonet en fengselsstraff for overgrep på tre jenter under 13 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer