Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Automat-Thorvald

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg blir til sommeren sannsynligvis ny president i Norges Røde Kors. Vi tar sjansen på å gratulere både Stoltenberg og Røde Kors på forhånd med et godt valg. Røde Kors har gjort et kupp ved å skaffe seg en frontfigur med så gode kontakter blant bevilgende myndigheter i norsk og internasjonal politikk og byråkrati. Også blant vanlige folk er det nok mange som heller vil sette ti kroner på Stoltenberg, enn på en av organisasjonens enarmede banditter.
  • For Røde Kors er inntektene fra de 12000 spilleautomatene den viktigste frie inntektskilden. De innbringer over 600 millioner kroner i året. Valget av Stoltenberg kan være en anledning til å skaffe større inntekter fra kilder som passer bedre til Røde Kors' grunnleggende profil. For selv med strengere regler vil automatene fortsette å gi Røde Kors et troverdighetsproblem, med eller uten Thorvald i presidentstolen.