Automatisk togstopp er ute av drift

Det automatiske togstoppsystemet ATS har ikke vært i drift i Oslo-tunnelen siden 24. november i fjor. Administrerende direktør Berit Kjøll i NSB Gardermobanen er bekymret for sikkerheten i Norges mest trafikkerte tunnel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Først i månedsskiftet januar/februar vil systemet være i drift igjen i Oslo-tunnelen. Hvert døgn passerer det 520 tog med cirka 70000 passasjerer gjennom tunnelen. Årsaken til at systemet ikke er i drift, er arbeid på linja mellom Nationaltheatret og Skøyen stasjon.

Ikke informert

Administrerende direktør i NSB Gardermobanen, Berit Kjøll, er bekymret. I et brev til Jernbaneverket ber hun nå om at systemet blir innkoblet igjen så snart som mulig.

«Med utgangspunkt i en sikkerhetsmessig helhetstenking og ut fra trafikktettheten i Oslo-tunnelen, føler vi oss svært ukomfortable med at dette systemet ikke er operativt. Vi har spesielt i den senere tid fått henvendelser fra vårt driftspersonale, som uttrykker stor bekymring over den lange perioden, og den strekning som ikke har et virksomt ATS-system,» skriver Kjøll.

Først i går fikk Jernbanetilsynet kjennskap til utkoblingen av sikkerhetssystemet, via brevet fra NSB Gardermobanen.

- Vi er ikke blitt informert av Jernbaneverket, slik jeg ville ha forventet. Jeg har bedt om umiddelbar tilbakemelding, og går ut fra at Jernbaneverket har iverksatt sikkerhetsprosedyrer, sier direktør Sverre Quale i Jernbanetilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer