Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Automatisk togstopp forsinket på Rørosbanen

Etableringen av automatisk togstopp (ATC) og fjernstyring av togene på Rørosbanen blir forsinket. Trolig er det ikke på plass før mot slutten av året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om de nødvendige installasjonene nå er på plass vil det drøye flere måneder før de ordinære driftsformene på Rørosbanen er i funksjon.

- Automatisk togstopp kunne nå vært klart, men vi ønsker å gå noen nye runder på enkelte detaljer. Vi vil gjennomgå hele Rørosbane-anlegget, fra Røros til Hamar, sier informasjonssjef Sigurd Sandvin til Arbeidets Rett.

Sandvin bedyrer overfor NTB at forsinkelsene ikke har noe med sikkerheten på Rørosbanen å gjøre.

- Når vi først er i gang ønsker vi å gjøre noen oppgraderingen av anlegget. Det er ingen dramatikk knyttet til dette, sier han.

Fjernstyring (CTC) av Rørosbanen vil heller ikke komme i gang igjen før om noen måneder. Etter Åsta-ulykken er det togekspeditører som har sørget for togavviklingen, i stedet for fjernstyring fra driftssentralen på Hamar, skriver Arbeidets Rett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media