Av 15 ledere i Agder-politiet er kun to av dem kvinner: «Uakseptabelt», mener Ap

Presenterte åtte nye ledere i går. Alle var menn. Nå ber Arbeiderpartiet justisministeren komme på banen.

ÉN AV TO: Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt er én av to kvinner i Agder-politiets ledergruppe. I går presenterte hun åtte nye ledere: ingen av dem var kvinner. Kun to av 15 ledere i gruppa er kvinner, noe politimesteren selv mener er for dårlig. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ÉN AV TO: Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt er én av to kvinner i Agder-politiets ledergruppe. I går presenterte hun åtte nye ledere: ingen av dem var kvinner. Kun to av 15 ledere i gruppa er kvinner, noe politimesteren selv mener er for dårlig. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag formiddag presenterte Agder politidistrikt de resterende åtte personene som til sammen skal utgjøre den 15 personer store ledergruppa i det omstrukturerte politidistriktet.

Politimester Kirsten Lindeberg brukte ordet «kompetent» for å beskrive den nye sammensatte gruppa med politiledere. Samtidig erkjente hun overfor Fædrelandsvennen at «kjønnsbalansen er for dårlig».

For åtte av åtte nyansatte i Agder-politi ledergruppe er menn. Fra før var ledergruppa på sju personer. Seks av disse er menn.

Nå teller ledergruppa i politidistriktet 15 personer, men bare to av disse er kvinner - det er inkludert politimesteren selv.

Det vil si at andelen menn i ledergruppa til det nye politidistriktet i Agder er på 86 prosent. Til sammenligning var 45 prosent av de ansatte i politietaten i Norge kvinner per august 2015.

«Uakseptabelt»

Det får stortingspolitiker Kari Henriksen fra Arbeiderpartiet til å reagere kraftig. Henriksen, som også er medlem av Justiskomiteen på Stortinget, kaller ledergruppas sammensetting for «uakseptabelt».

- Jeg er overhodet ikke overbevist om at 89 prosent av de flinkeste ansatte i Agder politidistrikt er menn, men jeg er helt overbevist om at det er dyktige kvinner som burde fått flere av disse lederstillingene, sier Henriksen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer