Avansert videoangrep på Hillary sett av millioner

Ingen vet hvem som står bak filmen, som er sett av millioner. Tidenes web-valgkamp er i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den mer eller mindre fiffige skittkastingen er for lengst i gang i det som ligger an til å bli en av de mest omfattende valgkampene i USAs historie. For det er ennå et år til primærvalgene i 2008, da de to dominerende partiene i USA skal velge sine kandidater til presidentvalget senere samme år.

Allerede bruker alle kandidater store ressurser i krigen om nettsurfernes oppmerksomhet, men såkalte uavhengige aktører går lengre i bruken av virkemidler.

Hillary som hjernevaskende despot

En teknisk sett svært imponerende filmsnutt som levner presidentkandidat Hillary Clinton liten ære, har de siste tre ukene blitt et av de mest populære innslagene hos de største videotjenestene på nettet - og er sett minst to-tre millioner ganger. Videoen promoterer Clintons argeste rival i det demokratiske partiet, Barack Obama, men alle i den sistnevnte senatorens leir benekter å ha noe med videoen å gjøre.

Videoen framstiller Hillary som en Store Bror i et orwellsk 1984-univers, og er en blanding av pastisj og ren kopi av en påkostet tv-reklame for Apple Macintosh fra nettopp det årstallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer