Kulturminister Hadia Tajik fikk i formiddag overlevert en rapport som konkluderer med at dommere og politi kan bære hijab og turban i jobben.Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Kulturminister Hadia Tajik fikk i formiddag overlevert en rapport som konkluderer med at dommere og politi kan bære hijab og turban i jobben.Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Avblåser hijabdebatten

Hadia Tajik stopper debatten samme dag som utvalg kommer med forslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kulturminister Hadia Tajik slår fast at hijab ikke blir en del av politiuniformen i overskuelig framtid, slik tros- og livssynsutvalget Oslo foreslår.
Utvalget som har gjennomgått statens tros- og livssynspolitikk leverte i formiddag overlevert sin utredningen til kulturminister Hadia Tajik (Ap). Utvalgets mandat var å gå gjennom statens tros- og livssynspolitikk og fremme forslag som kan bidra til å skape en mer helhetlig politikk på feltet.

Raus og fleksibel Rapporten har fått tittelen « Det livssynsåpne samfunn. En helhetlig tros- og livssynspolitikk».
— Utredningen legges fram i en tid som både er preget av større mangfold på tros- og livssynsfeltet og av en større aksept for et slikt mangfold. En helhetlig politikk for en slik tid må være robust, raus, fleksibel og verdiforankret. Fundamentet for denne gjennomgangen er menneskerettighetene og tradisjonen for et aktivt statlig engasjement på tros- og livssynsfeltet, sa utvalgets leder Sturla Stålsett da han presenterte utredningen.

Kristen-humanistisk arv
Kulturministeren understreket at vi ikke starter med blanke ark i Norge.
— Utvalgets arbeid bringer oss et viktig skritt nærmere en mer helhetlig tros- og livssynspolitikk. Men vi starter ikke med blanke ark. Norge har en kristen-humanistisk arv. Den bærer vi med oss videre, sa Tajik.

Høring — Ingen tros- eller livssynssamfunn er fritatt demokratiets spilleregler. Trosfrihet og individets frihet går hånd i hånd. Rapporten reiser noen dilemmaer. Disse debattene må vi ta, frimodig og fryktløst. Det er slik vi kommer fram til de beste løsningene, sa kulturministeren. Utvalgets forslag skal sendes ut på en bred høring. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer