Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avblåser krigen

Krigen er over for president George W. Bush sin del.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om amerikanske soldater to dager på rad har skutt sivile irakere i byen Fallujah regnes selve krigen som over. Når president Bush på dekket av USS Abraham Lincoln skal tale til nasjonen i morgen, er det ventet at han vil avblåse krigen mot Irak. Men å erklære krigen for over, vil han trolig vente med.

Ifølge talsmannen for Det Hvite Hus Ari Fleischer konfererte presidenten med general Tommy Franks for å sjekke situasjonen.

- General Franks fortalte presidenten at de store kampoperasjonene er avsluttet og at den neste fasen er begynt, som er gjenoppbygging av Irak, sa Fleischer ifølge Ananova.

Bush vil velge sin ord med omhu i morgen, for å unngå å havne i ei juridisk klemme. Dersom krigen offisielt erklæres over skal man. etter Genéve-konvensjonen, slippe løs fanger og stoppe operasjoner rettet mot motstandernes ledere. Det vil Bush for enhver pris unngå.

- Dette er ikke fra et juridisk standpunkt slutt på voldshandlingene. Vi har styrker som fortsatt blir beskutt, sier Fleischer.

USS Abraham Lincoln vil ligge utenfor kysten av California når Bush holder talen sin.

AVBLÅST: Selv om krigen formellt ikke er over, er den avblåst for president Bush sin del.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media