Avblåser Rimi-boikott

Sammen med et stort pressekorps styrte Bjarne Håkon Hanssen handlevogna gjennom en Rimi-butikk i Oslo. Hanssen er tilbake etter at Rimi-Hagen kuttet prisene på en rekke varer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med mange pressefolk på slep tok Rimi-Hagen landbruksministeren på en fiktiv handletur gjennom en Rimi-butikk på Skøyen i Oslo i dag. Stein Erik Hagen fikk god anledning til å markedsføre Rimis siste priskutt, da landbruksministeren avblåste sin personlige boikott av butikkjeden.

- Det er naturlig for å meg å begynne å handle på Rimi etter at prisene nå har blitt kuttet, sa landbruksministeren og handler litt rekesalat, brunost og selvsagt grillpølser - til ære for fotografene.

Tidligere på dagen møttes de to på landbruksministerens kontor for å diskutere de siste dagers hardkjør mot Rimi. Stein Erik Hagen bekrefter nå at det er helt uaktuelt å forfølge ministeren med rettslige skritt, slik Hakon-gruppen truet med tidligere.

- Jeg har aldri personlig truet med anmeldelse. Som den øverste lederen er det jeg som skal ta en slik avgjørelse, og det har jeg ikke gjort, sa Hagen.

Etter at Rimi-Hagen kom hjem fra et utenlandsopphold har han personlig kuttet prisene i butikken med fire prosent på vel 70 av de 5.000 varene kjeden fører. Han kritiserer enkelte i Rimi for å ha «sovet i timen», og prøver nå å rydde opp det litt uheldige bildet av Rimi i mediene. Kjøpmannen benekter at det var ministerens oppfordring til boikott som gjorde at de nå ble tvunget til å sette ned prisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer