Avblåser Rimi-boikott

Sammen med et stort pressekorps styrte Bjarne Håkon Hanssen handlevogna gjennom en Rimi-butikk i Oslo. Hanssen er tilbake etter at Rimi-Hagen kuttet prisene på en rekke varer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med mange pressefolk på slep tok Rimi-Hagen landbruksministeren på en fiktiv handletur gjennom en Rimi-butikk på Skøyen i Oslo i dag. Stein Erik Hagen fikk god anledning til å markedsføre Rimis siste priskutt, da landbruksministeren avblåste sin personlige boikott av butikkjeden.

- Det er naturlig for å meg å begynne å handle på Rimi etter at prisene nå har blitt kuttet, sa landbruksministeren og handler litt rekesalat, brunost og selvsagt grillpølser - til ære for fotografene.

Tidligere på dagen møttes de to på landbruksministerens kontor for å diskutere de siste dagers hardkjør mot Rimi. Stein Erik Hagen bekrefter nå at det er helt uaktuelt å forfølge ministeren med rettslige skritt, slik Hakon-gruppen truet med tidligere.

- Jeg har aldri personlig truet med anmeldelse. Som den øverste lederen er det jeg som skal ta en slik avgjørelse, og det har jeg ikke gjort, sa Hagen.

Etter at Rimi-Hagen kom hjem fra et utenlandsopphold har han personlig kuttet prisene i butikken med fire prosent på vel 70 av de 5.000 varene kjeden fører. Han kritiserer enkelte i Rimi for å ha «sovet i timen», og prøver nå å rydde opp det litt uheldige bildet av Rimi i mediene. Kjøpmannen benekter at det var ministerens oppfordring til boikott som gjorde at de nå ble tvunget til å sette ned prisene.

- Det var helt uakseptabelt å falle ned fra tredje til femte plass på VGs matbørs. Vi ville ha kuttet prisene uansett, forklarte Hagen.

Stein Erik Hagen synes fortsatt at hans butikk urettferdig ble hengt ut som prisskurk av ministeren.

- Jeg føler det litt sårt at vi ble boikottet av ministeren, vi var ikke den eneste kjeden som økte prisene, poserte Stein Erik Hagen.

Landbruksministeren er fornøyd med Hagens siste prisreduksjon, at han nå er tilbake på sin lokale butikk neste gang han er hjemme.

- Dette er en utfordring til de andre kjedene. Konkurransen på lavprismarkedet blir hardere på grunn av dette, og det passer meg utmerket, sa ministeren.

PR-SHOW: Stein Erik Hagen og landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen omringet av pressefolk med minister gjør sin første handeltur etter boikotten til ære for pressen.