TSUNAMIVARSEL: Et jordskjelv utenfor kysten av Papea Ny-Guinea har førte i natt til at det ble sendt ut tsunamivarsel. Foto: Google Maps
TSUNAMIVARSEL: Et jordskjelv utenfor kysten av Papea Ny-Guinea har førte i natt til at det ble sendt ut tsunamivarsel. Foto: Google MapsVis mer

Avblåser tsunamifare i Stillehavet

Rapporter i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble sendt ut tsunamivarsel etter et jordskjelv rett utenfor Papua Ny-Guinea vest i Stillehavet i natt. Det meldte blant annet nyhetsbyrået AFP rundt klokka 02.15.

Ved 05-tida mandag morgen melder flere nettsteder at faren er over.

Det ble først rapportert om et jordskjelv på 7,7 på richters skala som myndighetene og eksperter fryktet skulle utløse en tsunami som truet kystlinjene 1 000 kilometer fra skjelvets episenter.

Øynasjonen Papia Ny-Guinea ligger vest i Stillehavet, rett nord for Australia.

Skjelvet hadde sitt episenter i havet utenfor byen Rabaul nordvest i landet, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Tsunamisenteret for Stillehavet på Hawaii sendte ut et varsel om mulig tsunami for kystområder på Papua Ny-Guinea og Salomon-øyene i en radius av 1 000 kilometer, men ikke for hele Stillehavet.

- Jordskjelvet varte i fem minutter, sier Mika Tuvi, hotellmedarbeider ved Rabaul Hotel, til Al Jazeera.

Det er ikke meldt om større skader.

- Hittil er det ikke meldt om skader. Dermed går jeg ut fra at skjelvet ikke førte til noen skader, sier direktør Martin Mose i den lokale katastrofeberedskapen et par timer etter skjelvet.