Avblåste sultestreik etter 42 dager

70-åring vant over kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Harry Moe (70) fra Ørsta avblåste i går kveld den 42 dager lange sultestreiken han har gjennomført fordi kommunen vil bygge vei over jordet hans.

Ørsta kommune vedtok nemlig på et ekstraordinært kommunestyremøte å utsette byggingen av veien i minst seks år. Dermed vant 70-åringen fram med sin drastiske aksjonsform, melder Sunnmørsposten.

Kompromiss

Moes jorde ligger der kommunen har planlagt å legge atkomstveien til det nye byggefeltet Øvre Mo. Kompromisset partene har inngått, går ut på at kommunen tar byggetrinn 2 før byggetrinn 1. Dermed trenger ikke veien over eiendommen å bygges før om «seks til åtte år», ifølge avdelingssjef Svein Silseth i teknisk etat.

Moe er likevel skuffet over vedtaket.

- Folk forstår ikke hva dette betyr for meg. Å utsette veien er det samme som å utsette lidelsene mine i enda noen år. Jorda er en del av meg selv. Det er som å ta av meg armer og bein, sa Moe til regionsavisa etter kommunestyremøtet.

Tydelig svekket

Etter 42 døgn uten fast føde er 70-åringen tydelig svekket.

VANT FRAM: Harry Moe. Foto: Fridgeir Walderhaug
VANT FRAM: Harry Moe. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

- Han og familien trenger ro. Dette har vært en stor påkjenning for alle, og vi vil nå søke hjelp fra medisinsk personale, sier Moes advokat Bjørn Kristian Hove.

70-åringen vil kjempe videre for å få kommunen til å avblåse veiplanene for godt, og sier i en pressemelding at han har avbrutt sultestreiken i tillit til at det fins alternative løsninger.