Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avbrøt behandling av overgrepssiktet grunnet «motivasjonsproblemer»

Psykologer mente Gambia-fengslet nordmann var et «håpløst tilfelle». Nå er han siktet for overgrep i to land.

FIKK BEHANDLING: Mannen som er arrestert i Gambia, fikk behandling ved Institutt for klinisk sexologi og terapi.

Foto: Daily Observer Gambia
FIKK BEHANDLING: Mannen som er arrestert i Gambia, fikk behandling ved Institutt for klinisk sexologi og terapi. Foto: Daily Observer Gambia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BANJUL/OSLO (Dagbladet): Den overgrepssiktede 45-åringen fra Telemark, som nå sitter fengslet i Gambia, ble bedt om å slutte da han fikk behandling ved Institutt for klinisk sexologi og terapi (IKST) i forbindelse med sin holdning til seksuell kontakt med barn.

Dagbladet får opplyst at det var motivasjonsproblemer som var årsaken til at behandlinga ble avbrutt.

Avsluttet behandlingen Dagbladet har fått brakt på det rene at det var instituttet som avsluttet behandlingen.

Mannen er dømt for overgrep både i 2004 og 2006; Dagbladet er ikke kjent med hvilken av domfellelsene behandlingen fant sted ved.

Nå sitter 45-åringen fengslet i det beryktede Mile 2-fengselet i Gambias hovedstad Banjul, siktet for nye overgrep. Han har ifølge politiet innrømmet seksuell omgang med seks gambiske småbarn — som han ble tatt på fersken med i senga forrige søndag.

Kilder med kjennskap til situasjonen beskriver overfor Dagbladet at motivasjonsproblemer var årsaken til at behandlingen ble avbrutt.

Institutt for Sexologi og terapi i Oslo ønsker ikke kommentere de nye opplysningene, og henviser til taushetsplikten.

- Grunnet taushetsplikten kommenterer vi ikke dette, sier spesialist i klinisk psykologi ved instituttet, Thore Langfeldt, til Dagbladet.

Håpløst tilfelle NTB skriver at mannen, som deltok i gruppeterapi, ble sett på som et «håpløst tilfelle», og at det var bakgrunnen for at han ble bedt om å slutte.

Den overgrepsdømte nordmannen kom ifølge NTB i kontakt med instituttet etter å ha innrømmet overgrep mot sin egen sønn overfor barnevernet i Telemark i 2001. Siden er han dømt for seksuelle overgrep flere ganger, senest i 2006 da han innrømmet over 100 overgrep mot sin egen sønn.

Nyttårsaften møtte mannen i retten i Gambias hovedstad Banjul, hvor han innrømmet overgrep mot mindreårige i Gambia.

Kort tid etter ble han fraktet til det beryktede Mile-2-fengselet like utenfor byen. Der skal han sitte i påvente av rettssaken som kan begynne allerede til uka, ettersom gambisk politi har gjort det klart at de regner med å være ferdig med etterforskningen mandag.

Dersom mannen blir funnet skyldig, risikerer han 14 år i fengsel. Advokat Sigurd Klomsæt, som forsvarer mannen i Norge, ønsker ikke å kommentere opplysningene overfor Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!