Avbrøt intervju etter hilsen fra mamma

Maria Amelie brast i gråt og gikk ut på gangen da Dagbladet formidlet morens beskjed til henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRANDUM (Dagbladet): Det er fem dager siden Maria Amelie ble pågrepet på Lillehammer og satt i varetekt. Dagbladet møter henne inne på Trandum utlendingsinternat der hun venter på å bli sendt tilbake til Russland. I de ansattes pauserom blir intervjuet overvåket av en kvinnelig vakt.

Maria Amelie har ikke fått tilgang til noen nyhetskilder og har ikke sett noe av det mediene har skrevet om henne siden pågripelsen. Hun er avskåret fra omverdenen, og hadde i dag lenge håpet oppe for å komme ut etter at Borgar lagmannsrett hadde avgjort at Maria Amelie kunne slippes fri fordi de mener det ikke er fare for unndragelse.

Men bare kort tid etterpå, ble det klart at Politiets utlendingsenhet anket avgjørelsen til Høyesterett, som avgjør saken i morgen.

Brast i gråt - Jeg har ikke snakket med mamma siden onsdagen jeg ble arrestert. Før det snakket vi sammen hver dag, sier Maria Amelie til Dagbladet.

Når vi overbringer en beskjed fra moren brister hun i gråt. Hun må stoppe intervjuet og går ut på gangen. Når hun kommer inn på pauserommet igjen, får hun et glass vann av vakten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer