Avbrøt intervju etter hilsen fra mamma

Maria Amelie brast i gråt og gikk ut på gangen da Dagbladet formidlet morens beskjed til henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRANDUM (Dagbladet): Det er fem dager siden Maria Amelie ble pågrepet på Lillehammer og satt i varetekt. Dagbladet møter henne inne på Trandum utlendingsinternat der hun venter på å bli sendt tilbake til Russland. I de ansattes pauserom blir intervjuet overvåket av en kvinnelig vakt.

Maria Amelie har ikke fått tilgang til noen nyhetskilder og har ikke sett noe av det mediene har skrevet om henne siden pågripelsen. Hun er avskåret fra omverdenen, og hadde i dag lenge håpet oppe for å komme ut etter at Borgar lagmannsrett hadde avgjort at Maria Amelie kunne slippes fri fordi de mener det ikke er fare for unndragelse.

Men bare kort tid etterpå, ble det klart at Politiets utlendingsenhet anket avgjørelsen til Høyesterett, som avgjør saken i morgen.

Brast i gråt - Jeg har ikke snakket med mamma siden onsdagen jeg ble arrestert. Før det snakket vi sammen hver dag, sier Maria Amelie til Dagbladet.

Når vi overbringer en beskjed fra moren brister hun i gråt. Hun må stoppe intervjuet og går ut på gangen. Når hun kommer inn på pauserommet igjen, får hun et glass vann av vakten.

- Jeg ble veldig rørt. Det var fint å få noen ord fra mamma. Jeg er glad for at de holder lav profil. Skjer det noe med dem, vet jeg ikke hva jeg gjør, sier Maria Amelie.

- Jeg vil gjerne hilse tilbake til mamma. Du må være sterk.

Tappes for krefter Hun snakker mye om støtten hun har fått fra familie, kjæreste og det norske folket.

- Støtten har holdt meg sterk. Jeg er ikke noe supermenneske. Fra før har jeg fått mange avslag fra UNE, noe jeg har brukt mange år på å bearbeide. For meg vil det være veldig traumatisk å bli kastet ut nå. Dette tapper meg for krefter, sier Maria Amelie til Dagbladet.

Hun synes det er bra at hennes sak får så mye oppmerksomhet og håper at folk får vite hvordan det er på Trandum utlendingsinternat.

- Det er familier som lever i vakum her. Avskåret fra verden i langt flere dager enn meg. Det er viktig at folk skjønner hva dette er. Noen må ta ansvar for den dårlige asylpolitikken som er ført gjennom mange år, sier Maria Amelie før tiden for intervjuet er ute.