Avbrøt roturen til Færøyene

Etter ni døgn i båten ga Olav Lie Gundersen og Tommy Skeide opp sommerens store prosjekt. De planla å bli de første til å ro fra Norge til Færøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ålesund:Like etter klokka 6.30 søndag morgen ble de to roerne plukket opp av kystvaktskipet «Lafjord» som skal ta dem med tilbake til fastlandet. Etter planen vil de komme fram til Ålesund rundt midnatt natt til mandag.

- Årsaken til at de ga seg var vannmangel, matmangel og dårlig vær. De var omtrent 170 nautiske mil fra Færøyene og hadde både motstrøm og motvind, men alt er vel. Det har ikke vært noe dramatisk, forklarer redningsleder Joe Hallvard Braseth ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Tommy Skeide og Olav Lie Gundersen, begge fra Ulsteinvik i Møre og Romsdal, har planlagt turen siden i fjor sommer. Da fikk de høre om to andre som hadde rodd fra Hustadvika til Ulsteinvik. De bestemte seg for å overgå denne bragden og prøve å bli de første til å ro fra Ulsteinvik til Færøyene.

Turen startet om kvelden torsdag 15. juli.

NTB

BEDRE TIDER: Her er Olav Lie Gundersen og Tommy Skeide under forberedelsene til roturen. De planla å bli de første til å ro fra Norge til Færøyene, men måtte gi opp etter ni døgn.