Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avbryter askealarm

Askeskyen som truet flytrafikken er i ferd med å gå oppløsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Askeskyen som var på vei mot Norge søndag, er i ferd med å gå i oppløsning og vil ikke føre til problemer for flytrafikken mandag, opplyser Luftfartstilsynet.

- De nye prognosene viser at asken går i oppløsning og vil være helt borte mandag morgen. Det er dermed ingen fare for stengning av luftrommet mandag, opplyser direktør Einar Schjølberg ved Operativ avdeling i Luftfartstilsynet til NTB.

Han understreker at Luftfartstilsynet følger utviklingen fra time til time.

- Prognosene for mandag viser at det ikke kommer aske som vil føre til problemer for avviklingen av flytrafikken. Det er kun rundt selve Island at det blir liggende en askesky av betydning for flytrafikken, sier Schjølberg.

NTB

AVBRYTER ASKEALARM: Det ble meldt tidligere i kveld at flytrafikken nord for Trondheim ville bli asketruet i morgen, men nå avblåser Luftfartstilsynet alarmen. Her fra Værnes utenfor Trondheim i forrige uke under askekaoset. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
AVBRYTER ASKEALARM: Det ble meldt tidligere i kveld at flytrafikken nord for Trondheim ville bli asketruet i morgen, men nå avblåser Luftfartstilsynet alarmen. Her fra Værnes utenfor Trondheim i forrige uke under askekaoset. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!