Avbryter møtet: - Ganske skuffa

Under et kommunestyremøte i Ullensaker kom det fram upassende ytringer fra en av styrets representanter. Nå forventer ordføreren at partiet tar affære.

TYR TIL KLUBBA: Det ble svært ampert under et kommunestyremøte i Ullensaker tirsdag 14. desember. Video: Ullensaker KommuneTV. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag måtte ordføreren i Ullensaker kommune, Eyvind Jørgensen Schumacker (Ap), ty til klubba under kommunestyremøtet. I tillegg til det ba han om å få en av deltakerne «mutet», da møtet gikk digitalt.

Det var under punktet om bosetting av flyktninger i kommunen at FRPs kommunestyrerepresentant, Ingfrid Oddveig Tveit, kom med uttalelser som ikke ble tatt godt imot av ordføreren.

- Skuffa

- Det er nå en gang slik at, ønsker vi at landet vårt skal bli for eksempel muhammedansk.., sier Tveit i det ordføreren slo i bordet og ba om at lyden ble slått av.

- Tveit, nå må jeg si at jeg blir ganske skuffa over deg. Du har tidligere fått høre at det ordet du brukte er en nedsettende karakteristikk av en annen folkegruppe, sa ordføreren under møtet.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har anmodnet at Ullensaker kommune kan ta imot 26 flyktninger neste år.

- Vi har svært mange fremmedkulturelle i Ullensaker nå. Det er vanskelig å høre norsk om du en formiddag tar deg en tur på kjøpesenteret. Det er alle andre tungemål det snakkes. Jeg må si at jeg er oppriktig bekymret. Vi er i ferd med å skifte ut den norske befolkningen, slik jeg ser det, sa representant Tveit (Frp) under møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer