Avbryter pappapermen for å høre dommen over politiet

Politidirektør Øystein Mæland.

AVBRYTER PAPPAPERMEN: Politidirektør Øystein Mæland avbryter i morgen sin foreldrepermisjon for å motta dommen over politiet i håndteringen av 22. juli-hendelsene. Her fra 23. juli i fjor, dagen etter terrorangrepene.
Foto: Berit Roald / Scanpix
AVBRYTER PAPPAPERMEN: Politidirektør Øystein Mæland avbryter i morgen sin foreldrepermisjon for å motta dommen over politiet i håndteringen av 22. juli-hendelsene. Her fra 23. juli i fjor, dagen etter terrorangrepene. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet evalueringsutvalg etter 22. juli presenterer i morgen sin endelige rapport om politiets innsats terrordøgnet.

Lederen for evalueringsarbeidet, Olav Sønderland, skal legge fram konklusjonene. Politimesterne i Oslo og Nordre Buskerud politidistrikt, Anstein Gjengedal og Sissel Hammer, vil også være til stede. I tillegg skal politidirektør Øystein Mæland være med å legge fram utvalgets rapport.

Mæland er for tida i pappapermisjon og skal være hjemme med barnet til 2. mai.

Avbryter pappapermen Nå avbryter han permisjonen for å høre dommen over politiet.

- Jeg velger å avbryte permisjonen for å ta i mot rapporten fra politiets evalueringsarbeid, sier politidirektør Øystein Mæland til Dagbladet.

Han skal etter planen tilbake i foreldrepermisjonen etter i morgen.

- Hendelsene 22. juli satte politiet på den største prøven noensinne. Når evalueringen nå foreligger føler jeg at det er viktig at jeg som øverste leder i politiet er til sted, sier han.

Legger fram alt 16. desember i fjor la evalueringsutvalget fram en delrapport for pressen. Da konkluderte Sønderland med at alle handlet i tråd med det som kunne gjøres, og at alle gjorde det de skulle utfra forutsetningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer