Avbryter pappapermen for å høre dommen over politiet

Politidirektør Øystein Mæland.

AVBRYTER PAPPAPERMEN: Politidirektør Øystein Mæland avbryter i morgen sin foreldrepermisjon for å motta dommen over politiet i håndteringen av 22. juli-hendelsene. Her fra 23. juli i fjor, dagen etter terrorangrepene.
Foto: Berit Roald / Scanpix
AVBRYTER PAPPAPERMEN: Politidirektør Øystein Mæland avbryter i morgen sin foreldrepermisjon for å motta dommen over politiet i håndteringen av 22. juli-hendelsene. Her fra 23. juli i fjor, dagen etter terrorangrepene. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet evalueringsutvalg etter 22. juli presenterer i morgen sin endelige rapport om politiets innsats terrordøgnet.

Lederen for evalueringsarbeidet, Olav Sønderland, skal legge fram konklusjonene. Politimesterne i Oslo og Nordre Buskerud politidistrikt, Anstein Gjengedal og Sissel Hammer, vil også være til stede. I tillegg skal politidirektør Øystein Mæland være med å legge fram utvalgets rapport.

Mæland er for tida i pappapermisjon og skal være hjemme med barnet til 2. mai.

Avbryter pappapermen Nå avbryter han permisjonen for å høre dommen over politiet.

- Jeg velger å avbryte permisjonen for å ta i mot rapporten fra politiets evalueringsarbeid, sier politidirektør Øystein Mæland til Dagbladet.

Han skal etter planen tilbake i foreldrepermisjonen etter i morgen.

- Hendelsene 22. juli satte politiet på den største prøven noensinne. Når evalueringen nå foreligger føler jeg at det er viktig at jeg som øverste leder i politiet er til sted, sier han.

Legger fram alt 16. desember i fjor la evalueringsutvalget fram en delrapport for pressen. Da konkluderte Sønderland med at alle handlet i tråd med det som kunne gjøres, og at alle gjorde det de skulle utfra forutsetningene.

Uttalelsene ble kritisk mottatt og forstått som at politiet selv ikke hadde noe å utsette på seg selv eller hadde noe å lære av håndteringen 22. juli.

Tre dager etter pressekonferansen gikk fungerende politidirektør ut med en pressemelding der de presiserte at politiet ikke ønsker å frikjenne seg selv og at de vil lære.

I morgen innleder politidirektør Mæland pressekonferansen, før lederen for evalueringsleder Sønderland skal legge fram sine konklusjoner.
Etter det skal politimesterne Anstein Gjengedal og Sissel Hammer i Oslo og Nordre Buskerud politidistrikt si noen ord, før Mæland til slutt skal si noen oppsummerende ord.

Etter det åpnes det trolig for spørsmål fra pressen.