Avdekket grov dyremishandling i Danmark. Vasket valper i terpentin

Dansk dyrevernsorganisasjon har funnet 17 hunder med inntørket hud, etter at de skal ha blitt vasket i terpentin.

VASKET I TERPENTIN: Den danske dyrevernsorganisasjonen, Dyrenes Beskyttelse, ble rystet da de oppdaget «valpefabrikken». Eierne hadde vasket 17 hunder i terpentin i åtte dager for å bli kvitt skabb. Video: Dyrenes Beskyttelse Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): På en eiendom i Vestsjælland i Danmark har den danske dyrevernsorganisasjonen Dyrenes Beskyttelse funnet 17 hunder som har blitt utsatt for omsorgssvikt og levd under mildt sagt kummerlige forhold, skriver danske TV 2.

Hundene ble funnet med skabb, orm og andre utslett, derfor skal eieren ha vasket hundene i terpentin i åtte dager. Det sier dyrepasser Mie Munck i en video som organisasjonen postet på sin Facebook-side tidligere i dag.

- Det må ha skapt en voldsom damp, og med hundenes luktesans må det ha vært uutholdelig, sier sjefskonsulent for familiedyr i organisasjonen, Jens Jokumsen til danske TV 2.

- Huden deres har blitt helt inntørket, og de er alle svært skadet etter det de har blitt utsatt for. Og «behandlingen» har overhodet ikke hjulpet på skabben.

I videoen øverst i saken kan du se valpene på behandlingsstedet.

Etterforskes av politiet

De sju hundene som hadde det verst ble overført til dyrevernet og fraktet til et internat i Roskilde. Tre voksne hunder og fire valper blir nå behandlet der.

De resterende hundene skal ifølge kanalen fortsatt være på adressen der de ble funnet, hvor politiet jobber med å undersøker saken.

Skabb skaper kløe i huden til hundene, alvorlig skabb kan klø så voldsomt at en syk hund i verste fall kan klore bort pelsen sin. Terpentinen skal visstnok ha blitt brukt som et forsøk på å fjerne skabben.

Valpefabrikker

Ifølge nyhetskanalen har Dyrenes Beskyttelse rykket ut til saker som har omhandlet ti eller flere hunder ved flere anledninger. Dette tyder på at det er et økende problem at useriøse aktører avler opp valper på hjerteskjærende vis:

- Vi ser desverre flere av disse «valpefabrikkene», der man bruker de billigste metodene til å avle fram hunder som man kan selge videre, sier Jens Jokumsen til kanalen.

- I denne saken har man brukt terpentin for å spare på dyrlegeregningen, og det er enda et eksempel på at man har forsøkt en alternativ metode for å spare penger og få mest mulig ut av salget, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer