Avdekket organisert dopingsmugling

Politiet har siktet tre menn i forbindelse med organisert innførsel og salg av dopingmidler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiets spesialenhet Catch, som skal avdekke organisert kriminalitet, har gjort beslag og siktet tre menn fra midten 20-årene til midten 30-årene for innførsel, oppbevaring og salg av dopingpreparater. Catch mener det dreier seg om dopingmidler verdt flere millioner kroner som er ulovlig innført til landet.

- Det er gjort noen beslag i saken, uten at jeg kan gå inn på hvor mye. Det dreier seg om flere typer prestasjonsfremmende preparater, sier politiinspektør Reidar Bruusgaard til Dagbladet.no.

Avlyttet

Det var i forbindelse med etterforskning av en større amfetaminsak at politiet kom på spor av dopingsmuglingen. Opptak av telefonsamtaler mellom de involverte i amfetaminsaken avslørte også dopsmuglingen.

- Dette er nybrottsarbeid for oss. Det er først nylig at det ble mulig å bruke kommunikasjonkontroll i forbindelse med alvorlige dopingsaker, og denne saken vil gi oss en pekepinn på hvilke muligheter vi har til å etterforske slik kriminalitet, sier Bruusgaard.

En av de siktede i saken er også siktet i forbindelse med beslag av rundt 10 kilo amfetamin som ble funnet for noen uker siden. En annen mann ble pågrepet i saken i går. Han ble varetektsfengslet fram til 27. mai i Oslo tingrett i dag. En tredje siktet i saken ble pågrepet i dag og skal fremstilles for varetektsfengsling i morgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer