Avdekket organisert dopingsmugling

Politiet har siktet tre menn i forbindelse med organisert innførsel og salg av dopingmidler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets spesialenhet Catch, som skal avdekke organisert kriminalitet, har gjort beslag og siktet tre menn fra midten 20-årene til midten 30-årene for innførsel, oppbevaring og salg av dopingpreparater. Catch mener det dreier seg om dopingmidler verdt flere millioner kroner som er ulovlig innført til landet.

- Det er gjort noen beslag i saken, uten at jeg kan gå inn på hvor mye. Det dreier seg om flere typer prestasjonsfremmende preparater, sier politiinspektør Reidar Bruusgaard til Dagbladet.no.

Avlyttet

Det var i forbindelse med etterforskning av en større amfetaminsak at politiet kom på spor av dopingsmuglingen. Opptak av telefonsamtaler mellom de involverte i amfetaminsaken avslørte også dopsmuglingen.

- Dette er nybrottsarbeid for oss. Det er først nylig at det ble mulig å bruke kommunikasjonkontroll i forbindelse med alvorlige dopingsaker, og denne saken vil gi oss en pekepinn på hvilke muligheter vi har til å etterforske slik kriminalitet, sier Bruusgaard.

En av de siktede i saken er også siktet i forbindelse med beslag av rundt 10 kilo amfetamin som ble funnet for noen uker siden. En annen mann ble pågrepet i saken i går. Han ble varetektsfengslet fram til 27. mai i Oslo tingrett i dag. En tredje siktet i saken ble pågrepet i dag og skal fremstilles for varetektsfengsling i morgen.

Forholdene de tre er siktet for har en øvre strafferamme på 11 års fengsel.