Avdekket store hull i Norges sikkerhet

Dette kommer fram fra Nasjonal sikkerhetsmyndighets årsrapport for 2011.

RISIKERER SPIONASJEOPERASJONER: I den ennå ikkke offentliggjorte Rapport om tryggleikstilstanden fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), går det fram at Norge risikerer spionasjeoperasjoner med store konsekvenser for sikkerheten i nøkkelinstitusjoner som gjennomføres uten at det engang blir oppdaget. På bildet er forsvarsminister Espen Barth Eide som taler på Nasjonal sikkerhetsmyndighet / NSM's sikkerhetskonfranse. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
RISIKERER SPIONASJEOPERASJONER: I den ennå ikkke offentliggjorte Rapport om tryggleikstilstanden fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), går det fram at Norge risikerer spionasjeoperasjoner med store konsekvenser for sikkerheten i nøkkelinstitusjoner som gjennomføres uten at det engang blir oppdaget. På bildet er forsvarsminister Espen Barth Eide som taler på Nasjonal sikkerhetsmyndighet / NSM's sikkerhetskonfranse. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I den ennå ikkke offentliggjorte Rapport om tryggleikstilstanden fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), går det fram at Norge risikerer spionasjeoperasjoner med store konsekvenser for sikkerheten i nøkkelinstitusjoner som gjennomføres uten at det engang blir oppdaget.

Dette kommer fram i årsrapporten til Norges sikkerhetsmyndighet (NSM) for 2011.

Under angrep - Vi er hele tida under angrep i det digitale rommet. Vi har en høy digital tillitskultur i Norge, men i cyberspace er det en del aktører man ikke bør stole på, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

I rapporten står det at det finnes alvorlig sårbarheter til bedrifter som leverer samfunnskritiske tjenester som har blitt avdekket og utnyttet på en måte som kan få store sikkerhetspolitiske og- eller økonomiske konsekvenser.

- Vi blir mer og mer sårbare og avhengige av at nettet fungerer, og vi legger flere og flere hemmeligheter ut som potensielt kan lekkes via nettet, sier Eide.

Dataspionasje Nasjonal sikkerhetsmyndighet er også bekymret for utviklingen når det gjelder grunnleggende krypto-infrastruktur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer