Kvinne funnet drept på Hellerud i Oslo

Avdød kvinne var norsk statsborger

Ble funnet etter at mann frontkolliderte ved Mjøsa.

SPERRET AV: En leilighet på Hellerud øst i Oslo er sperret av. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPERRET AV: En leilighet på Hellerud øst i Oslo er sperret av. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i 18-tida uklart hvordan mannen i 20-åra som er siktet for å ha drept kvinnen som i dag ble funnet død i en Oslo-leilighet, stiller seg til siktelsen.

- Han er ennå ikke avhørt, opplyser hans forsvarer Cathrine Grøndahl til Dagbladet.

Hun har heller ikke snakket med klienten.

Pårørende varslet

I 19-tida kommer Anne Alræk Solem, seksjonsleder i Oslo-politiet, med nye detaljer om den antatt drepte kvinnen.

ETTERFORSKER: Anne Alræk Solem i politiet forteller at mannen ble pågrepet etter en ulykke i Eidsvoll kommune. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Det vi kan si om avdøde, er at dette var en kvinne 20-åra, og at hun var norsk statsborger. Pårørende er varslet og følges opp av pårørendekontakt i politiet, skriver Solem i en SMS til Dagbladet.

Ifølge Dagbladets opplysninger flyttet kvinnen inn i leiligheten på Hellerud øst i hovedstaden bare for et par uker siden. Naboer har ikke merket noe usedvanlig ved innflytteren.

Seksjonslederen opplyser videre at den siktede mannen, også han i 20-åra, er rumensk statsborger.

Kollisjon ledet til funn

Mannen kom først i politiets søkelys etter at han frontkolliderte med en annen bil på E6 ved søndre del av Mjøsa i 06-tida i dag.

KJØRTE NED BOM: Den drapssiktede mannen kom i politiets søkelys blant annet fordi han kjørte ned denne bommen på Espa ved Mjøsa. Foto: Fredrik Hagen / NTB
KJØRTE NED BOM: Den drapssiktede mannen kom i politiets søkelys blant annet fordi han kjørte ned denne bommen på Espa ved Mjøsa. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger, men har fortalt at det var opplysninger som kom fram på ulykkesstedet som ledet dem til funnet av den døde kvinnen i Oslo-leiligheten i 07-tida.

Politiet har arbeidet på stedet store deler av dagen. Fremdeles er det sperringer rundt leiligheten, som ligger i første etasje av ei boligblokk.

Seksjonsleder Solem forklarer at politiets tilbakeholdenhet skyldes at etterforskningen er på et tidlig stadium.

- Det er altfor tidlig å gå ut med detaljer i saken, det vil kunne påvirke etterforskningen, skriver hun i SMS-en til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer