Steinkjer-ulykken

Avdød sjåfør (16) siktet

Politiet mener mopedbilen kom over i motgående kjørefelt.

TO DØDE: Begge jentene som satt i mopedbilen, omkom som følge av ulykken. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB
TO DØDE: Begge jentene som satt i mopedbilen, omkom som følge av ulykken. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Den 16-årige avdøde føreren av mopedbilen som 13. juli krasjet med en varebil utenfor Steinkjer, er nå siktet i saken, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Jentas familie er informert om pressemeldingen, opplyser Trøndelag politidistrikts kommunikasjonsdirektør Ane Vangsvik Flo til Dagbladet.

Både 16-åringen og hennes 15-årige venninne, som var passasjer, omkom. Føreren av varebilen har status som mistenkt, men politiet opplyser i pressemeldingen at mistanken nå er svekket.

Politiet mener nå at mopedbilen kom over i motgående kjørefelt før kollisjonen, men understreker at det er for tidlig å konkludere med årsaken til ulykken.

- Det er sentralt å få belyst hvorfor mopedbilen kom over i motgående kjørefelt. Hendelsen kan skyldes uaktsomhet hos sjåføren, men også hindring i kjørebanen eller tekniske feil på kjøretøyet, uttaler politiadvokat Åsta Elden i pressemeldingen.

Etterforskningen pågår for fullt, og politiet har blant annet planlagt flere vitneavhør samt digitale undersøkelser av de involvertes mobiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer