FUNN:  Krimteknikere fra Gjøvik reiste til funnstedet ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland for å undersøke den utbrente bilen og den avdøde personen i den. Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig. Foto: Per Zhang Skjønberg / Oppland Arbeiderblad / NTB Scanpix
FUNN: Krimteknikere fra Gjøvik reiste til funnstedet ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland for å undersøke den utbrente bilen og den avdøde personen i den. Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig. Foto: Per Zhang Skjønberg / Oppland Arbeiderblad / NTB ScanpixVis mer

Avdøde fra bilbrannen på Dokka skal obduseres onsdag

Kjenner fremdeles ikke avdødes identitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Personen som tidlig mandag morgen ble funnet død i en utbrent bil langs fylkesvei 250 nær Dokka, er fremdeles ikke identifisert.

Politiet har sendt den avdøde til obduksjon på Folkehelseinstituttet (FHI). Obduksjonen skal foretas onsdag, forteller operasjonsleder Trond Olerud i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

- Vi avventer svar fra FHI og konkluderer deretter, forteller Olerud.

Politiet kan på nåværende tidspunkt heller ikke svare på når de foreløpige og endelige resultatene fra obduksjonen er klare.

En obduksjon av den avdøde kan gi politiet i Vestoppland svar på en rekke spørsmål som står ubesvart etter at den avdøde ble funnet i den utbrente bilen mandag morgen, som for eksempel hva som var dødsårsaken til den avdøde.

Dødsfallet blir derfor fremdeles ansett som mistenkelig.

Kontaktet bileieren Mandag uttalte politiet at den avdøde ikke var formelt identifisert, men at de hadde en anelse om hvem den avdøde var, altså eieren av bilen. Mandag forsøkte politiet å nå bileieren, men oppnådde aldri kontakt.

Om de i løpet av tirsdagen har klart å oppnå kontakt med eieren av den utbrente bilen, ønsker politiet ikke å kommentere.

- Vi har ikke noe mer å tilføye nå, sier operasjonsleder Olerud.

Det var en tilfeldig forbipasserende gårdeier som kjørte forbi den brennende bilen natt til mandag og varslet brannvesenet. Meldingen ble mottatt rundt klokka 04.00, og brannvesenet var på stedet like etter.

Oppdaget etter brannen Det var først etter at brannen var slukket, at brannvesenet oppdaget at det var en person som var inne i bilen. Bilen sto på en nedlagt rasteplass langs fylkesvei 250 om lag seks kilometer nord for Dokka, i retning Lillehammer.

Fra veien kunne man tydelig se rasteplassen og stedet hvor bilen sto.

Naboer Dagbladet var i kontakt med mandag fortalte at de ikke hadde hørt eller sett noe natt til mandag. Et nabopar fortalte imidlertid at de hadde våknet som følge av røyklukt i omtrent 03.30-tida.

 SPOR:  Politiet fraktet den utbrente kassebilen vekk fra rasteplassen mandag ettermiddag. Foto: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet
SPOR: Politiet fraktet den utbrente kassebilen vekk fra rasteplassen mandag ettermiddag. Foto: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet Vis mer