Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avdøde Irgens' kullosskader ble tilfeldig oppdaget

Det var en rettsmedisiner som fattet mistanke om at noe var galt når det gjaldt Helge Irgens dødsfall i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Etter det NRK erfarer var det ikke politiet, men en erfaren rettsmedisiner ved det laboratoriemedisinske Gades Institutt i Bergen som mistenkte at Irgens kunne ha dødd av kullosforgiftning.

Påtalemyndigheten besluttet at Helge Irgens (61) skulle obduseres etter at han ble funnet død på soverommet i sitt eget hjem den 25. juni i fjor. Dødsfallet ble sett på som uventet.

- Dette skulle være en rutinemessig obduksjon, men siden det var spørsmål om et mulig branntilløp på åstedet ble jeg litt mistenksom. Derfor rekvirerte jeg en karbonmonoksidanalyse, som ikke gjøres rutinemessig, sier rettsmedisineren.

Han sier han sendte analyseresultatet til politiet i slutten av august. Den 4. september var det endelige resultatet klart. Det viste at Irgens' dødsfall ikke var naturlig, men forårsaket av kullosforgiftning. Først tre måneder senere bestemte politiet seg for å ta ut en drapssiktelse.

- Det var et uventet dødsfall med uklar dødsårsak. Derfor ble de toksikologiske undersøkelsene gjort. Vi gjorde det vi skulle i slike saker, og Gades har gjort det de skulle, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til NRK.

Irgens' nå 30 år gamle filippinske kone er siktet for overlagt drap på ektemannen. Hun nekter for å ha noe med dødsfallet å gjøre. (©NTB)

Hele Norges coronakart