Avdøde Pål (21) blogget om heroin: - Bør inn i skolepensum

Dagbladet fortalte om Oslo-gutten Pål (21) som skrev om sitt eksperiment med heroin på et nettforum. Nå ber andre forumbrukere om at bloggtråden tas inn i skolepensum - og sier Pål allerede har reddet andre liv.

Avdøde Pål (21) blogget om heroin: - Bør inn i skolepensum
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har faktisk sett eksempel på at denne tråden alene har fått noen til å ikke prøve heroin likevel.

Det skriver brukeren «*pi» på Freak Forum, i tråden «Hvordan skyte heroin». En anonym forumbruker kommer med en oppfordring:

- Utdrag fra denne tråden burde komme i skolebøker, rusmiddelpensumet i norske skoler er en vits.

Prøvde heroin

Den aktuelle forumtråden ble startet 27. oktober 2013, av Oslo-gutten Pål (21). Meldingene kommer etter at Dagbladet fortalte historien om Påls liv og omfattende blogging på nettet. Etter flere år med depresjon, rotløshet og ruseksperimentering valgte nemlig 21-åringen å begynne med heroin. Men Pål ble aldri en del av det åpne rusmiljøet. Heller satt han i årevis foran PC-en og blogget - under brukernavnet «Bloodshoteyes» - om heroineksperimentet. Mens brukerne av det anonyme nettforumet Freak Forum ga ham tips og råd underveis.

Historien har fått flere etterspill. Helseministeren har erkjent feil i norsk rusbehandling og i Oslo-politikken har en gammel diskusjon blusset opp igjen - om rusavhengige bør ha et eget uteområde i hovedstaden. På et personlig nivå har moren til Pål nå oppsøkt Prindsen mottakssenter, der sprøyterommet i Oslo ligger, og hatt et langt møte med ledelsen og diskutert Påls historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer