Avfallsselskap verdsatt til 130 millioner

Avfall har lønnet seg for gründerne av avfallsselskapet iSekk.

SEKKETJENESTER: Gründerne av iSekk har all grunn til å smile etter salg. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen.
SEKKETJENESTER: Gründerne av iSekk har all grunn til å smile etter salg. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen.Vis mer

(Finansavisen): I februar 2018 solgte de tre gründerne av iSekk sine gjenværende aksjer i selskapet til Norsk Gjenvinning. Haakon Irgens, Arve Jansen og Anders Huitfeldt-Kaas satt inntil i fjor på 45 prosent av aksjene, etter å ha solgt 55 prosent av aksjene til da Altor-kontrollerte Norsk Gjenvinning i 2013. Den gangen ble selskapet priset til 25 millioner kroner, og Anders Huitfeldt-Kaas uttalte seinere til Finansavisen at «Vi var litt for snille da vi forhandlet den avtalen».

Salgssummen for iSekk var i 2018 hemmelig, men det ser ut til at avfallsselskapet har vært en lønnsom bedrift.

Basert på gründernes eierandeler og finansinntekter, ser prisingen ut til å ligge nær 130 millioner kroner. Til sammen fikk gründerne nær 60 millioner kroner for de 45 prosentene de solgte i 2018.

Jansen, som satt på den største andelen av aksjene blant gründerne, har de siste tre åra hatt finansinntekter på nesten 50 millioner kroner fra iSekk. I 2018, da Jansen solgte sine 23 prosent av aksjene i iSekk, hadde han finansinntekter på 33 millioner kroner. Jansen bekrefter at nesten samtlige av disse finansinntektene kommer fra salget av iSekk.

- Jeg er veldig fornøyd med salget av iSekk, og fortsetter nå med andre prosjekter, forteller Jansen til Finansavisen.

Samme drift

- Vi holder på akkurat som før salget, forteller medgründer og daglig leder Haakon Irgens.

Irgens overtok som daglig leder etter at tidligere medeier Jansen gikk av med salget av aksjene i februar i fjor. Irgens forteller at iSekk på ingen måte legger inn årene, til tross for at de nå fungerer som et datterselskap av Norsk Gjenvinning.

- Ved vårt hovedkontor er alt som før, og det går fortsatt veldig bra med driften av iSekk. Vi driver som et selvstendig selskap, og er stort sett de samme folkene som før (foruten Arve Jansen, red.anm.).

iSekk har et hovedkontor i Oslo med 12 ansatte. Resten av arbeidskraften er leid inn.

Driftsresultatet i 2018 var 26,6 millioner kroner. Selskapet hadde en omsetning på 107 millioner kroner i fjor, som tilsvarer en vekst på 17 prosent.

- Vi er svært fornøyde med omsetningen, og har nådd tallene for 2018 så langt i år. Vi forventer fortsatt vekst også i 2019, forteller Irgens.

Ekspanderer

I 2019 åpnet iSekk for avfallshåndtering i Trondheim. Fra før driver de i Oslo, Bergen og Stavanger.

- Vi åpnet for drift i Trondheim i år. Det tar litt tid å etablere, men det går foreløpig bra med driften, forteller Irgens.

Han mener at suksessoppskriften i iSekk har vært en liten og sterk kultur.

- Vi jobber for og hele tiden kunne tilby kundene best mulig tjenester. For oss har det vært viktig å kunne holde på den sterke kulturen innad i selskapet. Vi drives av hardt arbeid og dedikasjon. Dette er fortsatt selskapets suksessfaktor, hevder Irgens.

Han har troen på at selskapet vil kunne ha en fortsatt vekst framover.

- Vi tror at vi fortsatt kan ta større deler av markedet. I 2010 satt vi et mål om å omsette for 100 millioner i 2017. Det greide vi i 2018, og nå har vi som mål å vokse videre.

Irgens har også ambisjonene for 2019 klare:

- Vi har en målsetting om å omsette for 120 millioner i 2019. Vi ligger bra an med budsjett så langt i år, så jeg har tro på at vi skal greie å nå målet.

iSekk ble etablert i 2008 etter at medgründer Anders Huitfeldt-Kaas hadde vært i Barcelona og oppdaget konseptet med å hente avfall i sekker.

De tre gründerne av iSekk solgte 55 prosent av aksjene i selskapet til Norsk Gjenvinning i 2013. De resterende aksjene ble solgt til samme selskap i februar 2018.

Isekk er blitt et langt større og mer lønnsomt selskap etter at Norsk Gjenvinning kom inn på eiersiden. I 2013 tjente selskapet 1,4 millioner før skatt av en omsetning på 33,5 millioner kroner. Resultat før skatt i fjor ble på 26,6 millioner av en omsetning på 107 millioner.

Andre økonominyheter:

Slik tjener du flere tusen kroner "gratis"
Investor har tjent 430 millioner på børsen hittil i år
Slik pruter du som proffene