<strong>FULL STØTTE:</strong> David Miliband har i stor grad trukket seg unna den offentlige politiske debatten for å unngå å skygge for Ed Milibands Labour-lederskap. I går gjorde han et unntak da han talte til en mindre forsamling under landsmøtet i Liverpool. Foto: Scanpix
FULL STØTTE: David Miliband har i stor grad trukket seg unna den offentlige politiske debatten for å unngå å skygge for Ed Milibands Labour-lederskap. I går gjorde han et unntak da han talte til en mindre forsamling under landsmøtet i Liverpool. Foto: Scanpix Vis mer

Avfeier dårlig brødrekjemi

David Miliband rykker ut med støtte til lillebror Ed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIVERPOOL (Dagbladet): 39 prosent av Labours velgere sier at de heller ville hatt David Miliband som partisjef.

Åtte prosent er fornøyd med at det ble Ed.

Mens 48 prosent svarer at de ikke ville hatt noen av dem, eller at de ikke vet, viser en fersk meningsmåling utført like før Labour-landsmøtet startet i helga.  

Vekkelse I en egen sal med lange køer og forhåndsbestilte billetter til en sen kveldsseanse under landsmøtet viste David Miliband at han ikke har mistet sine politiske talegaver ved nærmest å skape vekkelsesstemning blant sine unge tilhørere, som stadig avbrøt ham med spontan applaus.

- David er bare fantastisk god, summet det fra de bakerste benkeradene.  

Avviser David Miliband har valgt å holde seg mest mulig borte fra den politiske arenaen for ikke å skygge for Eds lederskap.

Media har spekulert i at det har oppstått uvennskap mellom brødrene etter at Labour-landsmøtet overraskende valgt Ed til ny leder på bekostning av David - men dette avviser sistnevnte overfor Dagbladet.

- Bare tull, fnyser storebror.

Tålmodighet - Ed har ledet Labour med styrke og overbevisning, sier David Miliband og maner til tålmodighet.

- Bare et år er gått, men husk at dette er et femårsprosjekt. Det var gammel Labour-politikk som fikk oss ut i opposisjon. Det er bare en ny og annerledes politikk som får oss tilbake i regjering.

Vi er her alle sammen for å få Ed til 10 Downing Street, sier David Miliband.  

Labour-fella Han advarer mot å gå i det han kaller den klassiske Labour-fella, ved å tre politikken nedover hodet på folk.

- Et slags «vi gjør det for deg, Storbritannia». De konservative ønsker seg et «du gjør det selv, Storbritannia», mens vi vil ha et «vi gjør det sammen, Storbritannia».

- Det er en tragedie at det måtte en konservativ regjering til for å forstå hvor sterkt vi trenger en Labour-regjering.   

Skal vi vinne tilbake makten, må vi ikke være redde for å ta ansvar, men omfavne ansvaret. Finne en balanse mellom idealisme og realisme. Idealisme er for meg ikke noe vagt og svevende, men en dyp tro på at vi kan forme vår egen framtid.   

David Miliband er ikke i salen under Eds landsmøtetale i morgen. Han er nå på vei til USA for å delta i en konferanse om Kinas vekst som stormakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer