Avfeier nye Kim-rykter

Hevder Kim Jong-un er i koma. Ikke troverdig, sier ekspert.

OVERTAR: Nok en gang spekuleres det i helsesituasjonen til Kim Jong Un i Nord-Korea. En diplomat peker på at søsteren Kim Yo Jong (t.h) har fått mer makt. Foto: AP/Scanpix
OVERTAR: Nok en gang spekuleres det i helsesituasjonen til Kim Jong Un i Nord-Korea. En diplomat peker på at søsteren Kim Yo Jong (t.h) har fått mer makt. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nok en gang er det spekulasjoner om helsetilstanden til den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-un. Denne gang kommer det konkrete uttalelser fra kilder som hevder å stå diktatoren nær.

Ifølge sørkoreanske kilder ligger Kim Jong-un i koma og søsteren Kim Yo-jong har overtatt makten i Nord Korea. Det er en nær medarbeider av den tidligere presidenten i Sør-Korea som sier dette, ifølge flere britiske og amerikanske medier, som viser til sørkoreanske medier.

I koma

– Han er bevisstløs, men livet hans er ikke over, sier Chang Song-min til sørkoreanske medier.

Før helgen kom det meldinger om at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har overført en stor del av ansvaret for styringen av landet til søsteren Kim Yo Jong, ifølge sørkoreansk etterretning. De hevder at søsteren skal være landets nestleder, opplyste etterretningstjenesten i en høring før helgen.

Får mer ansvar

Kim Jong-un er fortsatt landets absolutte leder, men lillesøsteren har overtatt ansvaret for landets forhold til USA og Sør-Korea, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

– Det legges til rette for at Kim Yo Jong skal ta over mer av styringen. Nord-Korea kan ikke leve med et maktvakuum som blir langvarig, sier Chang Song-min.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer