Avfeier voldtektsanklage: «Ikke min type»

- Ikke min type, sier Donald Trump.

ANKLAGER: Journalist og mangeårig spaltist for Elle Magazine, E. Jean Carroll, anklager Donald Trump for å ha voldtatt henne i et prøverom på midten av 90-tallet. Video: CNN Vis mer

I helga smalt det på nytt en overgrepsanklage mot USAs president Donald Trump. Journalist og mangeårig spaltist for Elle Magazine, E. Jean Carroll, anklager Donald Trump for å ha voldtatt henne i et prøverom på midten av 90-tallet.

- Tvang seg på meg

Anklagen rettes mot presidenten i den nyeste utgave av New York Magazine, som publiserer et utdrag fra Carrolls kommende bok.

I utdraget hevder Carroll at Trump overfalt henne i det luksuriøse varemagasinet Bergdorf Goodman på Manhattan i slutten av 1995 eller i starten av 1996.

Carroll, som da var 52 år gammel og nettopp hadde begynte i jobben som rådgiverspaltist for Elle Magazine med spalten «Aske E Jean», hevder Trump skal ha spurt henne om råd til hva han burde kjøpe i gave til en venninne.

Trump valgte ut en body som han ville ha henne til å prøve. Da de to kom inn i prøverommet skal Trump ha presset henne mot veggen, holdt fast armene hennes, kysset henne og tvunget seg på henne i opptil tre minutter:

«I det neste øyeblikket åpner han frakken, drar ned buksesmekken og tvinger fingrene sine rundt mine private deler. Så fører han penisen sin halvveis - eller fullstendig, jeg er ikke helt sikker - inni meg».

Etter det Carroll omtaler som en «kolossal kamp», skal hun ha maktet å skyve Trump vekk og løpt ut av prøverommet, hevder hun.

- Ikke min type

Trump var raskt ute med å benekte påstandene og omtalte det som «falske nyheter» i en uttalelse.

Mandag ga Trump et intervju der anklagene vies oppmerksomhet igjen. Trump avviser på det sterkeste anklagene fra journalisten.

- Med all mulig respekt: For det første, så er hun ikke min type. For det andre, så skjedde det ikke. Det skjedde ikke, OK?, sier Trump til TheHill.

På spørsmål om Carroll juger, er svaret like klart:

- Hun juger absolutt. Jeg vet ingenting om henne. Jeg vet ikke noe om denne kvinnen. Jeg vet ingenting om henne. Hun er - det er forferdelig at folk kan komme med sånne uttalelser, sier Trump.

- Han angriper

Like etter at intervjuet med Trump ble publisert, ble Carroll intervjuet av CNN. Der kom hun med følgende kommentar Trumps uttalelser.

- Jeg er så glad for at jeg ikke er hans type, sier Carroll, som pekte på at Trump hittil har avvist alle påstander om seksuelle overgrep.

- Han nekter, snur det på hodet, han truer og han angriper, sier Carroll, ifølge CNN.

I en uttalelse fra Det hvite hus i helga het det at Donald Trump aldri hadde møtt Carroll. Den påstanden ble raskt imøtegått av politisk kommentator i The Atlantic, David Frum, som tvitret et bilde av Trump, Trumps daværende kone Ivana Trump, E. Jean Carroll og hennes daværende mann, tatt i 1987.

- Jeg står med frakken på i kø - spar meg - med ryggen til kamera. Jeg aner ikke hvem hun er, sa Trump lørdag.

Når det gjelder voldtektsanklagen så ble den aldri politianmeldt. Carroll hevder å ha fortalt to venninner om det.

Den ene skal ha rådet henne til å politianmelde den angivelige voldtekten, mens den andre skal ha rådet henne til å holde tett:

«Han har 200 advokater. Han vil begrave deg», skal venninnen ha sagt.

New York Magazine skriver at de har snakket med de ikke navngitte venninnene, som begge bekrefter at Carroll fortalte dem om den angivelige voldtekten.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

Flere anklager

Carroll er bare en av mange kvinner som har anklaget president Trump for seksuelt krenkende atferd. I New York Magazines artikkel skriver hun ned navnet på 15 kvinner som har gjort det samme.

I 2017 publiserte The Guardian anklager mot Trump fra 20 kvinner som omhandler seksuelt krenkende atferd. Seinest i februar anklaget Donald Trumps tidligere valgkampmedarbeider presidenten for å ha kysset henne uten samtykke.

Donald Trump har avvist alle slike anklager mot ham, og omtalt det enten som «løgn» eller «falske nyheter». I forbindelse med anklagene fra februar, uttalte Trumps tidligere pressesekretær, Sarah Sanders, at de var «absurde».

Høsten 2016 publiserte Washington Post en video fra 2005, hvor Donald Trump sier til tv-profil Billy Bush at «når man er en stjerne, så kan man gjøre hva som helst» mot vakre kvinner. Blant annet kan man «klå dem i skrittet» - eller «grab them by the pussy», som Trump sa.