Avføringsbakterier i ferdigmat

Hver dag selges 40.000 ferdigsmurte pakker med brødmat. Nå har en undersøkelse avslørt bakterier som finnes i avføring i flere av disse matpakkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Forbruker-rapporten som har gransket innholdet i ferdigsmurte matpakker, baguetter og sandwicher. Flere av produktene ble kjøpt på Shell, Statoil, Seven Eleven og Narvesen. Resultatet er til å sette maten i halsen av:

Flere produkter falt fullstendig igjennom. Ekspertene mener den hygieniske standarden på to produkter fra Toasty og et fra Matpakkecompaniet er under grensen for det akseptable.

Samme produsent

I en lunsjpakke fra Olapakka, innkjøpt i en bod i Oslo, ble det funnet såkalte termotolerante koliforme bakterier, som kan stamme fra avføring fra dyr eller mennesker. Samme bakterie ble funnet i høye verdier i en kyllingsandwich fra Toasty.

Ved nærmere undersøkelse fant Forbrukerrapporten ut at alle de elleve produktene som er testet, er produsert av Matpakkecompaniet og Toasty, begge eid av Synnøve Finden.

- Vi tar resultatene i rapporten meget alvorlig, og vil forsterke vår innsats ytterligere for å sikre våre kvalitetssystemer, sier daglig leder i Toasty, Tom Egil Klausen, på vegne av Synnøve Finden til Forbrukerrapporten.