Avfyrte panservernrakett mot hus

Huseieren har mange fiender, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det tas i bruk stadig hardere skyts i den danske bandekrigen, som har pågått med varierende intensitet de siste årene.

I går kveld ved 23-tiden ble det avfyrt en panservernrakett mot boligen til en 44 år gammel mann i Nørresundby ved Ålborg, melder Ekstra Bladet.

Raketten traff verken mannen eller huset hans, men politiet er overbevist om at 44-åringen, som er tilknyttet en MC-gruppering, var målet.

- Vi fikk flere meldinger om et kjempesmell i området. Det viser seg at noen har avfyrt en panservernrakett, sier Bent Højgaard i politiet i Nordjylland.

- Mange fiender - Gjerningsmennene har antakelig stått på kirkegården overfor der 44-åringen bor. Han har mange fiender, så det er ikke godt å si hvem som står bak, sier Højgaard.

Granaten traff ikke målet, men havnet i en mur som omkranser kirkegården.

- Mannen var ikke hjemme, og huset var tomt. Raketten treffer uansett ikke huset, men treffer kirkegårdsmuren. Den har åpenbart duppet litt i skuddøyeblikket, sier Højgaard.

Tidligere drapsforsøk Senere fant politiet også avfyringsverktøyet, og en utbrent, stjålet bil som man antar er brukt under atentatet. 

Politiet antar at panservernraketten er stjålet fra et militærdepot.

44-åringen som politiet antar var mål for angrepet, er tidligere utsatt for drapsforsøk.