MINNEMARKERING: Flere skudd er blitt avfyrt under ettårsmarkeringen av dødsfallet til Michael Brown i Ferguson i USA. Foto:   AFP PHOTO / MICHAEL B. THOMAS
MINNEMARKERING: Flere skudd er blitt avfyrt under ettårsmarkeringen av dødsfallet til Michael Brown i Ferguson i USA. Foto: AFP PHOTO / MICHAEL B. THOMASVis mer

Avfyrte skudd under minnemarkering i Ferguson

Ett år etter drapet på Michael Brown.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble mandag morgen norsk tid avfyrt skudd under ettårsmarkeringen etter dødsfallet til Michael Brown i Ferguson i USA.

Det melder blant annet CNN.

FLERE SKYTEEPISODER: Politiet går i dekning bak en bil under en skuddveksling med demonstranter i Ferguson. Foto:  Scott Olson / Getty Images / AFP / NTB scanpix
FLERE SKYTEEPISODER: Politiet går i dekning bak en bil under en skuddveksling med demonstranter i Ferguson. Foto: Scott Olson / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer

NBC News skriver at det er blitt avfyrt flere skudd og det lokale politiet oppfordrer folk til å forlate området der minnemarkeringen fant sted.

To personer er blitt truffet av skuddene, ifølge NTB. Tilstanden deres er ikke kjent.

Voldsomme opptøyer Demonstranter tok til gatene i byen Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri, ett år etter at den svarte tenåringen Brown ble drept av en hvit politimann.

Drapet som skjedde 9. august i fjor, utløste en nasjonal rasedebatt og voldsomme opptøyer i Ferguson og flere andre steder i USA. Politimannen slapp tiltale.

Minnemarkeringen gikk fredfullt for seg i begynnelsen.

De flere hundre frammøte hedret blant annet Browns minne med fire og et halvts minutt stillhet, som var så lenge han ble liggende på bakken etter at han ble skutt.

To skyteepisoder En talsmann for politiet bekrefter at det ble avfyrt flere skudd under markeringen, og CNN skriver at det er snakk om minst to ulike skyteepisoder.

Politiet åpnet ild etter at de ble skutt mot, ifølge talsmann for politiet, Shawn McGuire. Omstendighetene er fortsatt uklare, og flere skudd ble avfyrt mens journalister snakket med politiet. Ingen politibetjenter er skadd.

Dagbladet utvider artikkelen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram