UKLART: Odins soldater patruljerer gatene i Drammen 21. februar i 2016. Det er uklart om gruppa er nedlagt eller ikke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UKLART: Odins soldater patruljerer gatene i Drammen 21. februar i 2016. Det er uklart om gruppa er nedlagt eller ikke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Avgått leder: Odins soldater lagt ned

Lederen for Odins Soldater har trukket seg og sier gruppa er nedlagt i Norge. - Tull, svarer en tidligere leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Per dags dato har Soldiers Of Odin World Wide lagt ned virksomheten i Norge. Den ble stengt ned i går, sier Jan Tellef Aanonsen fra Arendal, som var leder for Odins soldater i Norge inntil han gikk av nylig, til NRK.

- Det er tull

Aanonsen, som har vært medlem av gruppa i ett år, mener at den sliter med mange problemer.

- Det har vært feil folk i gruppa. Mesteparten har blitt fjernet, men etter min mening er det fremdeles noen igjen, sier han.

Tidligere leder, Steffen Andre Larsen, tilbakeviser nyheten om gruppas nedleggelse.

- Det er tull. Jan trakk seg ut, noe han har gjort tidligere også. Vi trodde alt skulle ordne seg når han hadde fått roet seg, sier han.

- Uheldig rulleblad

Ifølge Larsen har gruppa mellom 50 og 100 medlemmer i Norge. Han avviser ikke at han kan være aktuell som leder igjen, men mener det vil være uheldig for gruppa.

- Rullebladet mitt gjør at mitt navn ikke er bra å ha i lederrollen. Det vil bli brukt mot oss, men må jeg, så må jeg, sier han.

Larsen er tiltalt for å ha slått en mann med skralle så han brakk kjeven, og må møte i Tønsberg tingrett mandag 9. januar. Hendelsen skjedde på en fest på Nøtterøy 19. august. Offeret fikk hjernerystelse, brudd i kjeven og et kutt bak øret, ifølge Tønsbergs Blad.