Avgift på sjokomelk

Sjokolade i fast form blir billigere – mens sjokolade i flytende form blir dyrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den avtroppende regjeringen vil fjerne avgiften på sjokolade og sukkervarer. Men finansminister Per-Kristian Foss gjør samtidig avgiftsendringer som innebærer at det blir avgift på sjokolademelk og andre drikkevarer som er tilsatt sukker.

Direktør Thomas Angell i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon er glad for ar avgiften på sjokolade og sukkervarer forsvinner.

– At man fjerner sukkeravgiften synes vi er bra. Vi tenker selvsagt på grensehandelen. Dette er varer som folk spiser uansett i et visst monn. Da synes vi det er bedre at de kjøper det her i landet enn i Sverige, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Hva synes dere om at det nå blir avgift på sjokolademelk?

– Kanskje det er prisen vi må betale for å demme opp for grensehandelen, sier Angell.

I dag har de sukkerfrie drikkevarene samme avgift som de sukkerholdige. Det er dette vil regjeringen endre på. Forslaget innebærer at farris og lettbrus fritas fra avgift, mens sjokolademelk, saft og melkeprodukter tilsatt sukker blir avgiftspliktige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer