Avgifter smelter bort i sommervarmen

Flere av de utskjelte norske avgiftene kan stå for hogg. Avgiftskutt ser nemlig ut til å være sommerens politiske slager - selv i Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De siste dagene har flere Ap-politikere stått fram som korsfarere mot statlige avgifter. I Dagsavisen sier tidligere energiminister Ranveig Frøiland at hun vil halvere el-avgiften, slik at en vanlig husstand får 1.300 kroner mindre i strømutgifter per år.

Samtidig erklærer avgiftspolitisk talsmann i partiet, Erik Dalheim, i Aftenposten at han gjerne vil ha vekk sjokoladeavgiften, kullsyreavgiften på leskedrikk og campingvognavgiften.

Stortingsrepresentant Grethe Fossum sier til NRK at avgiftene på alkohol og tobakk bør reduseres til svensk nivå. Det må til for å redusere grensehandelen, mener hun.

Fremskrittspartiets avgiftspolitiske talsmann Kenneth Svendsen sier Grete Fossums og Ranveig Frøilands forslag vitner om desperasjon i Ap, og at det lukter falske valgløfter.

- Hvorfor økte Ap strømavgiften i årets budsjett, hvis de er slik at de ønsker å redusere disse avgiftene, sier han.

Liten troverdighet

Det begynte allerede i fjor høst. Fremskrittspartiet var større enn Arbeiderpartiet i pressens meningsmålinger, og ni av Arbeiderpartiets fylkeslag presset på for å få lavere bensinpris. Da foreslo Ap-regjeringen redusert bensinavgift og halvert matmoms.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer