Avgir DNA-prøver

Nære familiemedlemmer av savnede i Thailand avgir nå fortøpende DNA-prøver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet har allerede startet innsamling av DNA-materiale fra norske familiemedlemmer av savnede. Man forsøker å få prøver fra personer som er nærmest i slekt med savnede nordmenn.

Møter lokalt

- Det er allerede pårørende som har avgitt DNA-materiale til våre medarbeidere på Gardermoen, sier Kripos-sjef Arne Huuse til Dagbladet.no.

Dette arbeidet skal nå intensiveres og pårørende kan bli bedt om å møte på lokale politi- og lensmannskontor rundt om i landet. Prøven avlegges ved at man fører en svamp i munnhulen til slektninger av de savnede.

Deretter lages en DNA-profil som blant annet sammenlignes med likenes DNA. Slektskap kan dermed avdekkes.

Tannprøver

I tillegg skal politiet nå starte innsamling av tannopplysninger til de savnede. Pårørende blir bedt om å opplyse hvem den savnede bruker som tannlege.

- Vi har nå ett ID-team på 10 personer i Thailand og et nytt team på ni personer drar i ettermiddag, sier Huuse.

Tilsammen 13 land er nå representert med ID-team i katastrofeområdet i Thailand. Disse har fordelt arbeidsoppgaver seg imellom, og det norske teamet vil få ansvar for å undersøke 300 lik som er funnet på Khao Lak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.