Avgjør Frp-samarbeid - eller ikke

Historisk KrF-møte i gang.

SKJEBNEMØTE: Nå foretar KrF's partiorganer et viktig veivalg for partiet: Skal KrF gå inn i regjering sammen med Frp eller ikke? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKJEBNEMØTE: Nå foretar KrF's partiorganer et viktig veivalg for partiet: Skal KrF gå inn i regjering sammen med Frp eller ikke? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) KrFs stortingsgruppe og sentralstyre sitter nå i et historisk møte på Stortinget.

Partiet skal ta stilling til om KrF for første gang i historien skal sitte i regjering sammen med Frp eller ikke. Det er en enstemmig partiledelse som kommer med sin anbefaling, sa parlamentarisk leder Hans Olav Syversen da han ankom møtet litt før klokka 15.

 -Avveininger På spørsmål om det har vært en vanskelig beslutning svarte Syversen:
- Det er viktige avveininger og spennende tider. Men jeg har ikke mer å si nå.
Mangeårig sentral rådgiver i KrF, Odd Jostein Sæther, har deltatt i flere regjeringssonderinger og - forhandlinger.

Historisk
- Slike sonderinger er alltid intense og komprimerte beslutningsprosesser. Om denne avgjørelsen kan kalles historisk, er vel også opp til pressen å avgjøre, sa Sæther før han gikk inn i møtet.

Tviler Sentrale KrF-kilder sa til Dagbladet i går at de ikke trodde på en firepartiregjering. Samtidig tyder 12 dagers sonderinger på at de fire partiene kan ha funnet sammen. Det har knapt kommet lekkasjer fra sonderingene, og ingenting om hvem som skal sitte i regjering.

Massivt Sjelden - eller aldri - har et KrF-møte vakt så stor medieinteresse. Partileder Knut Arild Hareide og de andre som skulle inn til møtet, måtte nærmest gå i spissrotgang mellom et tallrikt pressekorps.
De fire partiene skal ha en felles pressekonferanse i kveld.

-