Avgjør Kreditkassens skjebne

Bank-Norge venter i spenning på rapporten som Statens Bankinvesteringsfond leverte fra seg fredag. Allerede i dag kan Finansdepartementet røpe innholdet. Resultatet kan bli at Kreditkassen selges til svenskene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansdepartementet holder kortene tett inntil kroppen. Foreløpig vil de kun bekrefte at de har mottatt rapporten om Bank-Norges framtidige struktur.

- Jeg kan bekrefte at vi mottok rapporten fredag. Foreløpig vil jeg ikke kommentere når vi er klare til å gå ut med innholdet, sier informasjonssjef Anne-Sissel Skånvik i Finansdepartementet til Dagbladet :på nettet.

Kilder i departementet opplyser til Dagbladet at innholdet kan bli offentliggjort i løpet av mandagen.

Det arbeides nå intenst i departementet med rapporten Statens Bankinvesteringsfond har brukt seks måneder på å lage. Ingen i byråkratiet vil røpe hvilke konklusjoner fondet og administrerende direktør Jan Willy Hopland har kommet fram til.

20. september i fjor la finsk-svenske MeritaNordbanken inn bud på Kreditkassen hvor staten sitter på en stor eierandel. Et av alternativene til å la svenskene overta Kreditkassen er å slå sammen Den norske Bank og «Kassa». Mange politikere og bankfolk har tatt til orde for at Norge trenger en stor bankgigant som kan konkurrere med utenlandske finansinstitusjoner.

Dermed fikk Bankinvesteringsfondet i oppgave å utrede framtidas bankstruktur. Det er denne rapporten som nå er klar. Det er ventet at den vil legge viktige premisser når stortingspolitikerne skal bestemme hva staten skal gjøre med sine eierandeler i Bank-Norge.

Fredag skrev Aftenposten at det hele trolig ender med at Kreditkassen selges til utlandet.