Avgjør Meløy-lensmannens framtid

Riksadvokaten avgjør i disse dager om det skal reises tiltale mot Meløy-lensmann Kjell Sahl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens straffesaken mot den nå drapsdømte Jørn-Are Andersen Sæle pågikk, uttalte riksadvokaten at man ville avvente å komme med en avgjørelse til dom var falt.

- Det er fortsatt ikke tatt noen avgjørelse. Saken er til behandling, men en avgjørelse vil ikke komme før etter påske, sier statsadvokat Ingunn Fossgard ved riksadvokatens kontor til Dagbladet :på nettet.

Jørn-Are Andersen Sæle ble i Salten Herredsrett dømt til 14 års fengsel for overlagt drap, og verken forsvarer eller påtalemyndigheten har varslet om anke. Ankefristen går ut i neste uke.

Riksadvokaten skal avgjøre om det skal reises tiltale mot Meløy-lensmann Kjell Sahl og hans lensmannsførstebetjent Edgard Skorbakk. De to politimennene ble anmeldt til SEFO da det ble klart at politiet ikke hadde prioritert en anmeldelse fra avdøde Linn Charlott Nesblom mot 28-åringen som senere drepte henne.

Saken mot politiet ble henlagt både av SEFO og av statsadvokaten i Nordland. Likevel valgte politimester Bjørn Hareide å overflytte Kjell Sahl til Bodø politistasjon, samtidig som Edgard Skorbakk ble tatt ut av den operative vakttjenesten ved Meløy lensmannskontor.

- Spørsmålet om disiplinær-forføyninger avventes til etter at riksadvokaten har tatt en avgjørelse om det skal reises tiltale. Jeg har blitt orientert av riksadvokaten om at en slik avgjørelse ikke vil komme før påske, sier Bjørn Hareide til Dagbladet :på nettet.

USIKKER FRAMTID: Meløy-lensmann Kjell Sahl (t.v) er foreløpig overflyttet til Bodø av politimester Bjørn Hareide.