Avgjørelse om mulla Krekar

Riksadvokaten bestemmer hva som skjer med saken 2. juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Riksadvokaten vil 2. juni treffe en avgjørelse i saken mot mulla Krekar, opplyser statsadvokat Harald Strand.

Ifølge Strand er det tre mulige avgjørelser: at det blir tatt ut tiltale, at saken blir henlagt eller at Riksadvokaten gir ordre om ytterligere etterforskning.

Ytterligere kommentarer i sakens anledning vil ikke bli gitt, skriver Strand i en pressemelding.

Mulla Krekar er siktet for forhold som han som utlending har begått i utlandet. I slike saker er det Kongen i statsråd som i siste instans treffer beslutningen om videre straffeforfølgelse.

Krekar er blant annet siktet for å ha overtrådt bestemmelsene om forbud mot finansiering av terrorisme. Denne paragrafen dreier seg om å samle inn penger og gi videre penger, i utgangspunktet en helt lovlig virksomhet.

Krekar er også siktet etter straffelovens paragrafer 233 og 234a. Disse paragrafene gjelder drap eller inngåelse av avtale (forbund) om å begå drap.

Endelig er mullaen også siktet etter paragraf 140, også kalt «oppviglerparagrafen», som dreier seg om oppfordring til eller forherligelse av straffbare handlinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.