Nesna:

Avgjørelse refses

Man setter ikke kvalitet høyest, dessverre, sier Frps Sivert Bjørnstad om regjeringens Nesna-beslutning. Styreleder i Universitets- og høgskolerådet, Sunniva Whittaker, skulle ønske regjeringen gikk i dialog med sektoren før beslutningen ble tatt.

NY: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum presenterer Hurdalsplattformen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høgskolen på Nesna bevares. Det kunne Støre og Vedum slå fast med stolthet da de la fram Hurdalsplattformen tidligere denne uka.

Skjebnen til Høgskolen på Nesna har de siste åra vært en av de mest symboltunge og betente distriktssakene i Norge. Nesna ble fusjonert med Nord Universitet under lovnader om å bli utviklet som lærested. I stedet ble de vedtatt nedlagt sommeren 2019 til store lokale protester.

Støre og Vedums beslutning har derfor skapt jubel hos mange.

Men slett ikke alle mener det er godt nytt at politikerne overkjører sektorens egen beslutning om å legge ned Høgskolen.

- Det spesielle i denne saken er nettopp at man skal sitte på et statsrådskontor i Oslo og overkjøre lokale prosesser ved Nord Universitet. Hvis staten trumfer dette igjennom vil det være en enorm mistillit mot styret ved universitetet, og det motsatte av den «tillitsreformen» Ap og Sp sier de er for, sier Sivert Bjørnstad i Frp til Dagbladet.

- Svært svakt

I den nye regjeringsplattformen står det at Ap og Sp nå vil «reetablere en fullverdig høyere utdanningsinstitusjon på Nesna ved å gjenopprette grunnskole- og barnehagelærerutdanning».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.