Høgskolen på Nesna bevares. Det kunne Støre og Vedum slå fast med stolthet da de la fram Hurdalsplattformen tidligere denne uka.
Skjebnen til Høgskolen på Nesna har de siste åra vært en av de mest symboltunge og betente distriktssakene i Norge. Nesna ble fusjonert med Nord Universitet under lovnader om å bli utviklet som lærested. I stedet ble de vedtatt nedlagt sommeren 2019 til store lokale protester.
Støre og Vedums beslutning har derfor skapt jubel hos mange.
Men slett ikke alle mener det er godt nytt at politikerne overkjører sektorens egen beslutning om å legge ned Høgskolen.
- Det spesielle i denne saken er nettopp at man skal sitte på et statsrådskontor i Oslo og overkjøre lokale prosesser ved Nord Universitet. Hvis staten trumfer dette igjennom vil det være en enorm mistillit mot styret ved universitetet, og det motsatte av den «tillitsreformen» Ap og Sp sier de er for, sier Sivert Bjørnstad i Frp til Dagbladet.
- Svært svakt
I den nye regjeringsplattformen står det at Ap og Sp nå vil «reetablere en fullverdig høyere utdanningsinstitusjon på Nesna ved å gjenopprette grunnskole- og barnehagelærerutdanning».
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger