- Avgjørende at hun leverer

Se Ernas viktigste tale direkte her kl 12.45.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Høyre har slitt i motvind i hele vår, og har lidd på målingene. I dag går Erna Solberg på talerstolen foran partiets landsmøte for å overbevise delegater og velgere om at hun og Høyre kan reise seg, og vinne valget i høst.

Hun har tatt deler av ansvaret, nå vil hun be om ny tillit og ekstra innsats.

- Må overbeviseFlere av hennes partifeller mener talen i dag blir helt avgjørende for hennes posisjon i partiet. Høyre hadde 14 prosents oppslutning og lå 11 prosent bak Fremskrittspartiet på Dagbladets siste måling.

Allerede er sablene kvesset i noen Høyre-leire, og uten en overbevisende forestilling i dag, vil posisjonen hennes bli enda mer utsatt.

- Med utgangspunkt i dagens situasjon, er det nok en del som er litt deppa. Det er avgjørende at hun leverer en tale som får høyrefolk til å gå 110 prosent inn i valgkampen, sier leder i Østfold Høyre, Tage Pettersen til Dagbladet.no

Han tror flere av de 298 delegatene trenger en opptur, og mener Solberg kan gi dem det.

- Det er klart hun må overbevise landsmøtet, men de gangene vi har vært samlet, er det nettopp det hun har gjort. I det siste har hun vært både tøff og tydelig, sier Pettersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer